Trendystyle | Beauty | De gordijntjespony is de hotste haartrend voor 2023

De gordijntjespony is de hotste haartrend voor 2023

Een kleine verandering met een grote impact. De gordijntjespony is de hotste haartrend voor 2023. Nu doen!

Gordijntjespony
De gordijntjespony is de hotste haartrend voor 2023. Foto Charlotte Mesman

Eén van de eerste scènes in de nieuwe (derde) Netflix-serie van Emily in Paris – love it or not! – is dat Emily Cooper, vertolkt door Lily Collins, de schaar in haar haar zet en zelf een pony knipt. Hiermee is de hotste haartrend voor 2023 gezet.

Overigens had Emily een voorloper: Wednesday Addams uit de Netflix-serie ‘Wednesday’. De curtain bangs van Wednesday zijn een enorme hit op TikTok.

De gordijntjespony

Eigenlijk kom je gordijntjespony’s momenteel overal tegen. We kunnen geen kapper of hair stylist spreken of de curtain bangs worden genoemd. Dat deze pony zo populair is, komt ook door de terugkeer van lagen, vooral rond het gezicht. Die beginnen vaak bij de kaaklijn maar maak ze iets korter en je hebt al snel een gordijntjespony.

Waarom een gordijntjespony? Het goede nieuws

Gordijntjespony
De gordijntjespony is de hotste haartrend voor 2023. Foto Charlotte Mesman

Het goede nieuws is dat de gordijntjespony wel wordt gezien als één van de meest flatterende pony’s die er is. Deze pony staat iedereen goed. Je draagt ‘m een beetje open waardoor de lengte van je gezicht behouden blijft en de kortere lokken rond je gezicht verzachten je gelaatstrekken.

Ander goed nieuws – er valt alleen maar goed nieuws over de gordijntjespony te melden – is dat je deze pony zo vol of fijn kunt knippen als je zelf wilt. De pony van Wednesday bijvoorbeeld is dik, vol en beslist, de pony van Emily is ragfijn, je ziet haar huid erdoorheen.

Verder kun je er volop mee variëren want als zijn deze pony’s bedoeld als ‘gordijntjes’, je kunt ze ook over je voorhoofd dragen.

Wat verder ook zo fantastisch aan dit soort pony’s is, is dat het maar een kleine verandering is maar wel met een grote impact. Bekijk onze streetstyle foto maar eens. Al enkel van die korte lokjes rond je gezicht geven je hair look net iets anders mee.

Verder kun je zo’n hybride pony letterlijk elk kapsel en elke haarlengte dragen. Overtuigd? Haal dan nu maar de schaar tevoorschijn of – en dat is misschien een beter idee – maak een afspraak bij je kapper voor een hair update volgens de hotste haartrend van 2023 🙂

Klik hier voor haartrends voor de heren

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Door

Charlotte

Charlotte Mesman is Fashion & Beauty Director van Trendystyle.nl. Ze werkte als model in Milaan, was advocaat en richtte Trendystyle op. Elk seizoen is ze bij de Fashion Weeks in Milaan en Parijs te vinden.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE