Trendystyle | Beauty | Dit moet je weten over de natuurlijke wenkbrauwtrend voor 2023

Dit moet je weten over de natuurlijke wenkbrauwtrend voor 2023

Natuurlijke wenkbrauwen zijn terug. Dit moet je weten over de natuurlijke wenkbrauwtrend voor 2023. Check onze vuistregels.

Wenkbrauwtrends 2023
Dit moet je weten over de natuurlijke wenkbrauwtrend voor 2023. Bij de show van Giorgio Armani lente zomer 2023. Foto Charlotte Mesman

Kijk je naar TikTok dan zul je nog steeds de meest geraffineerde en verfijnde wenkbrauwen tegenkomen. Clean en strak. Lamination en microblading voor uiterste verzorgde brauwen zijn nog steeds hot. Maar op de catwalks en in de streetstyle mode voor lente zomer 2023 zien we vooral natuurlijke wenkbrauwen. Dit moet je weten over de natuurlijke wenkbrauwtrend voor 2023.

De natuurlijke wenkbrauwtrend voor 2023

Wenkbrauwtrends 2023
Dit moet je weten over de natuurlijke wenkbrauwtrend voor 2023. Bij de show van Giorgio Armani lente zomer 2023. Foto Charlotte Mesman

Natuurlijke wenkbrauwen betekent natuurlijk niet wildgroei. We blijven onze wenkbrauwen nog steeds netjes epileren en opmaken. Maar uitgangspunt is daarbij de natuurlijke vorm van onze eigen wenkbrauwen. Daar mag je overigens wel iets meer vorm dan geven dan moedertje Natuur heeft gedaan.

Een wenkbrauwtrend voor 2023 die we op de catwalks tegenkwamen, is: de eigen wenkbrauwen bij de uiterste hoeken ietwat langer doortrekken.

Het hoogste punt van je wenkbrauwen

Een andere vraag is of je er een klein hoekje in gaat aanbrengen of niet. Rechte wenkbrauwen zijn boyish en stoer, maar opwaartse lijnen openen je blik, dus wil je jonger lijken en stralend overkomen dan is klein hoekje de way to go. Ook dat hoekje houd je natuurlijk. Met een paar wenkbrauwpotloodstreepjes creëer je al een liftend effect.

Vuistregel voor het vinden van het ideale hoogste punt van je wenkbrauwen: kijk recht voor je uit, leg een potlood van je neusvleugel over de buitenste rand van je iris en markeer het kruispunt met je wenkbrauw als hoogste punt.

De kleur van je wenkbrauwen

Ook de kleur van je wenkbrauwen is belangrijk. Voor het meest natuurlijke effect ga je voor een wenkbrauwkleur die in de lijn ligt van je haarkleur.

Vuistregel: ga niet lichter of donkerder dan ten hoogste twee toonaarden. Heb je heel donker haar, ga dan wat lichter; ben je van jezelf blond, dan kun je wat donkerder gaan.

Je wenkbrauwen opmaken

In plaats van je wenkbrauwen geheel in te kleuren, tekenen we dit seizoen met een wenkbrauwpotlood haartjes bij waardoor de wenkbrauwen op een natuurlijke manier voller lijken. Een goed voorbeeld van natuurlijke wenkbrauwen met een up-to-date twist zagen we bij de modeshow van Giorgio Armani. Je kunt hier ook goed zien dat de wenkbrauwen aan de zijkanten iets langer zijn doorgetrokken.

Klik hier voor beauty tips voor de heren

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Door

Charlotte

Charlotte Mesman is Fashion & Beauty Director van Trendystyle.nl. Ze werkte als model in Milaan, was advocaat en richtte Trendystyle op. Elk seizoen is ze bij de Fashion Weeks in Milaan en Parijs te vinden.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE