Trendystyle | Lifestyle | Hoe vind je het perfecte geboortekaartje?

Hoe vind je het perfecte geboortekaartje?

Kindje geboren? Stel jouw vrienden en familie op een zo leuk mogelijke manier op de hoogte stellen. Zo kies je het perfecte geboortekaartje.

Hoe vind je het perfecte geboortekaartje?
Hoe vind je het perfecte geboortekaartje?

Het kiezen van je geboortekaartje: niet geheel onbelangrijk! Natuurlijk wil je jouw vrienden en familie op een zo leuk mogelijke manier op de hoogte stellen van het blije nieuws. Maar hoe kan je dit het beste aanpakken? Zoveel kleuren en ontwerpen om uit te kiezen… Het belangrijkste is dat je dicht bij jezelf blijft en het persoonlijk houdt. Wij helpen je vast een eindje op weg!

Stijl & ontwerp

Misschien wel het leukste gedeelte van het ontwerpen van jouw geboortekaartje is het kiezen van de lay-out. Bedenk eerst wat voor stijl je wil voor de kaart: stoer of klassiek? Uitbundig of minimalistisch? Wanneer je voor jezelf helder hebt wat voor sfeer jij wil overbrengen met je kaart, kun je kijken naar welke kleuren je mooi vindt. Voor een geboortekaartje voor een meisje kan je bijvoorbeeld roze of rood kiezen. Of een blauw geboortekaartje voor je zoon. Naast het traditionele blauw of roze, kun je ook voor een meer neutraal kleurenpalet kiezen. Denk bijvoorbeeld aan verschillende pasteltinten. Verder kunnen er specifieke elementen zijn die je graag op de kaart ziet: bloemen, een schattig dier of een ander element wat voor jou betekenis heeft. Natuurlijk is een foto van de pasgeboren baby ook een leuke optie.

Vorm en materiaal

Naast de stijl van de kaart, is ook de vorm en het materiaal van belang. Geboortekaartjes zijn in allerlei vormen beschikbaar en ook kunnen er keuzes gemaakt worden in de papiersoort die je gebruikt. Zo is er de optie om voor hoogglans te kiezen of juist voor mat papier. Accessoires maken de kaart pas écht af. Denk hierbij aan de kleur van de envelop, en het toevoegen van bijvoorbeeld een adressticker. 

Inhoud van het kaartje

Met de tekst op het kaartje kan je een persoonlijke boodschap meegeven aan je naasten. Misschien wil je een leuk gedichtje, of het refrein van een liedje op de kaart laten printen. Daarnaast is het leuk om er bepaalde informatie over de baby op te zetten, zoals de geboortedatum en het gewicht en geslacht van jullie pasgeboren zoon of dochter. En natuurlijk niet te vergeten, de naam!

Een goede voorbereiding is het halve werk

En last but not least: begin op tijd. Het kiezen en ontwerpen van een kaart die bij jullie past is iets waar je de tijd voor wil nemen, zodat het eindresultaat precies is zoals je in gedachten had. Soms is het ook mogelijk om eerst een proefdruk te bestellen, zodat je kunt kijken of de kaart naar wens is. Tevreden? Bestel dan de kaartjes ruim van tevoren, dan weet je zeker dat je ze hebt wanneer de baby geboren is. Een extra tip: begin ook ruim van te voren met het verzamelen van de adresgegevens van de mensen naar wie je de kaart wil sturen. Dan kun je na de geboorte van de baby de kaartjes zo snel en makkelijk mogelijk op de bus doen!

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.nl, het lifestyle magazine voor trendy vrouwen.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE