Trendystyle | Beauty | Bobkapsels zijn hip maar lang haar maakt een comeback

Bobkapsels zijn hip maar lang haar maakt een comeback

In de haartrends voor 2023 lijkt alles opnieuw om bobkapsels te draaien maar gelukkig maakt lang haar een comeback.

Haartrends voor 2023
Haartrends voor 2023. Klassiek lang haar. Mara Lafontan. Foto Charlotte Mesman

Tijdens de Milan Fashion Week wemelde het van de bobkapsels – het is een top haartrend voor 2023 – maar lang haar maakt een comeback. Als we naar de influencers kijken, dan zien we eigenlijk twee soorten kapsels: statement kapsels en klassieke haarstijlen.

Statement kapsels

Statement kapsels zijn sterke kapsels waar je niet omheen kunt. Ze zijn bepalend voor je look. Ze maken een type van je. Je kapsel wordt je signatuur. Je kunt hierbij denken aan superscherpe bobkapsels met spannende haarkleuren.

We kwamen zelfs een kapsel tegen dat aan de voorkant bob was met een heel scherpe lijn langs de kaak terwijl het haar van achteren tot ver over de rug viel. Dit soort extreme kapsels zien we steeds vaker.

Klassiek lang haar

Haartrends voor 2023
Haartrends voor 2023. Klassiek lang haar. Mara Lafontan. Foto Charlotte Mesman

Maar ook klassieke kapsels zijn nog altijd in trek. Lang haar blijft mooi, zeker als het gezond en goed verzorgd is. Wil je je lange haar een extra twist meegeven, dan kun je denken aan een gordijntjespony, een andere klassieker waarmee je altijd een goed figuur slaat.

Dat liet het Franse model en Instagram ster Mara Lafontan weer eens zien. Mara staat bekend om haar ultravrouwelijke look en haar zelfverzekerde uitstraling. Wij spotten het model bij Bally met mooie lange en goed verzorgde lokken.

Ze droeg het haar over haar schouders naar voren in een klassieke jaren ’70 stijl. Het haar was mooi geföhnd met wat volume bovenop. Haar gordijntjespony viel op een natuurlijke manier in het midden open en gaf Mara die Française look mee die we allemaal zo goed kennen en – waarom ook niet? – een beetje benijden.

Statement of klassiek?

Het is en blijft dus altijd weer de vraag waar je je het beste bij voelt. Een statement look die werkt als een blikvanger en alle accent op je haar legt of een klassieke look die ingetogen en stijlvol is en je look als geheel ondersteunt en verfraait. Aan jou de keuze!

Klik hier voor de haartrends voor de heren

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Door

Charlotte

Charlotte Mesman is Fashion & Beauty Director van Trendystyle.nl. Ze werkte als model in Milaan, was advocaat en richtte Trendystyle op. Elk seizoen is ze bij de Fashion Weeks in Milaan en Parijs te vinden.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE