Trendystyle | Fashion | Streetstyle mode 2023. Een rieten strandtas bij je winterjas

Streetstyle mode 2023. Een rieten strandtas bij je winterjas

Een rieten strandtas bij je winterjas? Waarom niet! Het is één van de hotste streetstyle trends van nu. Supercool, als je het ons vraagt.

Rieten strandtas
Rieten strandtas van Max Mara. Photo courtesy of Max Mara

De mode peopletjes zijn dol op contrasten en houden wel van een beetje shockeren. Het is een van de meest toegepaste mode trucs. In dat straatje moet je ook één van de allernieuwste streetstyle trends voor 2023 zien: de combinatie van rieten strandtas en winterjas.

In de voetsporen van Jane Birkin

Overigens is ook deze combinatie weer niet zo nieuw als je misschien wel zou denken. Op foto’s uit de jaren ’70 zien we bijvoorbeeld Jane Birkin al in een lange donkerblauwe winterjas die tot zo ongeveer op de grond reikt (winterser kan niet) met aan haar arm een grote rieten mand. Hiermee worden rieten mode accessoires uit de gebruikelijke strandsfeer gehaald.

Rieten manden en tassen allernieuwste modetrend voor 2023

Het is zo heel erg vreemd dat we in de streetstyle mode tijdens de Fashion Weeks op influencers en modejournalisten met rieten mandjes en tassen aan hun arm stuiten want op de catwalks voor lente zomer 2023 kwamen we dit strooien en rieten mode accessoires volop tegen.

Rieten strandtas
Rieten strandtas van Max Mara. Photo courtesy of Max Mara

Er is een terugkeer naar naturel tinten en natuurlijke materialen wat je vast niet zal verbazen. Met name bij Max Mara zagen we volop rieten mode accessoires – tassen maar ook platform sandalen – voorbijkomen. De show was geïnspireerd door strandtaferelen in jet set plaatjes (think Nice) uit de jaren ’20. Vandaar de vintage-achtige zongebleekte kleuren en dus ook de rieten mandjes.

Dat de influencers en andere mode peopletjes de comeback van deze accessoires zo snel zouden oppakken, hadden we niet verwacht. Maar je kunt dus gerust je rieten strandtassen en manden al tevoorschijn halen en ze dragen bij je klassieke winterjas of misschien wel bij je puffer coat!

Kies hier voor de streetstyle trends voor de heren

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Door

Charlotte

Charlotte Mesman is Fashion & Beauty Director van Trendystyle.nl. Ze werkte als model in Milaan, was advocaat en richtte Trendystyle op. Elk seizoen is ze bij de Fashion Weeks in Milaan en Parijs te vinden.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE