Trendystyle | Beauty | Dit kapsel met microvlechtjes is gemakkelijk na te doen

Dit kapsel met microvlechtjes is gemakkelijk na te doen

Vlechtjes blijven we ook in de haartrends voor 2023 zien. Dit kapsel met microvlechtjes is hip en gemakkelijk na te doen. Update je look.

Haartrends 2023
Kapsel met microvlechtjes backstage bij Stella Jean lente zomer 2023. Foto Charlotte Mesman

Misschien weet je wat ‘tendrils’ zijn. Het is een haartrend uit de jaren ’80 en ’90 waarbij er twee haarlokken aan weerszijden van een middenscheiding symmetrisch rond je gezicht vallen. ‘Face framing’ wordt het ook wel genoemd. Tegenwoordig wordt er stevig op deze haartrend voortgeborduurd. In de haartrends 2023 zien we tendrils in de vorm van microvlechtjes.

Haartrends 2023
Haartrends 2023. Backstage bij Stella Jean lente zomer 2023. Foto Charlotte Mesman

De afgelopen jaren hebben we al een sterke comeback van tendrils gezien. Denk hierbij aan een kapsel met middenscheiding waarbij het haar strak naar achteren is getrokken en in een paardenstaart is vastgezet, en met twee voorste haarlokken die het gezicht omlijsten. Maar ook aan wilde, losse haren met aan weerszijden van het gezicht microvlechtjes voor een coole festival/bohémien look.

Tendrils 2.0 met couture feeling

Backstage bij de modeshow van Stella Jean voor lente zomer 2023 zagen we een heel geraffineerde, cleane look. Een soort tendrils 2.0 met een couture feeling. Deze look is vrij eenvoudig na te doen.

Haartrends 2023
Zo verdeel je je haar in secties. Backstage bij Stella Jean lente zomer 2023. Foto Charlotte Mesman

Waar het om gaat, is dat je je haar mooi föhnt en vervolgens in secties verdeeld. Dat doe je door een scheiding te maken die van oor tot oor, dus over je hoofd loopt. Vervolgens deel je de voorste sectie nog in tweeën met een middenscheiding. Haal een kam met gel door je haar door de haren van de secties mooi naast elkaar te leggen.

Vlechten: ingevlochten of los

Na is het een kwestie van vlechten. Je kunt de vlechten bovenop je hoofd laten beginnen – in dat geval maak je nog een scheiding van oor tot oor – en vlecht je de haarlok die je hebt geïsoleerd in, maar je kunt de vlechten ook lager – bij je oren laten beginnen zodat je losse vlechten krijgt.

Kapseltrends 2023
Kapsel met microvlechtjes backstage bij Stella Jean lente zomer 2023. Foto Charlotte Mesman

Vervolgens maak je twee vlechtjes aan weerszijden van je gezicht. Ook hier kun je ze laag laten beginnen, of wederom de voorste haarlokken vanaf de middenscheiding isoleren en die vlechten of invlechten. Het ligt er een beetje aan wat je mooi vindt en goed je in invlechten bent.

Kapsel met microvlechtjes bij Stella Jean
Kapsel met microvlechtjes backstage bij Stella Jean lente zomer 2023. Foto Charlotte Mesman

Maar of je nu voor invlechten of losse vlechtjes gaat, waar het in dit kapsel om draait, is dat je heel netjes te werk gaat en het haar mooi glad maakt. Op die manier krijg je die moderne, eigentijdse hair look.

Bekijk de kapselfoto’s maar eens en laat je inspireren door de nieuwe haartrends voor 2023.

Klik hier voor haartrends voor de heren

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.nl, het lifestyle magazine voor trendy vrouwen.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE