Trendystyle | Beauty | Make-up trends 2023: geel is de nieuwe make-up kleur

Make-up trends 2023: geel is de nieuwe make-up kleur

Geel is de nieuwe make-up kleur voor 2023. Volgens de make-up trends voor 2023 gaan we deze kleur overal voor gebruiken.

Make-up trends 2023
Make-up trends 2023. Photo courtesy of Etro

Geel is een kleur die we niet vaak in de make-up tegenkomen. Maar volgens de allernieuwste make-up trends voor 2023, aldus MAC Cosmetics, gaat deze kleur het het volgende jaar helemaal worden.

We komen deze ongebruikelijke kleur in maar liefst twee make-up trends van MAC tegen: #softochre en #limelight.

Make-up trend 2023: geel als blush of contouring

De #softochre trend is een skin trend. Met andere woorden: we gaan onze huid met geeltinten opmaken. Dit klinkt best gewaagd maar dat hoeft het niet te zijn. Geel is een kleur die van nature in onze huid voorkomt, wat onze huidskleur ook is, en juist daarom kun je met geel op je huid heel mooie en natuurlijke effecten bereiken.

Het geel voor lente zomer 2023 moet je zien als een soort okergeel maar die tint kan alle kanten opgaan, richting oranje, richting olijfgroen.Je kunt (oker)geel gebruiken als blush maar ook als oogschaduw. Soms hebben we van onszelf al een wat gelige ondertoon in de oogleden. Die kun je aanzetten, verfraaien met een natuurlijke geelkleur. Zo ver als bij Etro hoef je niet te gaan.

Shocking lime. Ugly is the new cool

Make-up kleuren 2023
Make-up trends 2023. Photo courtesy of Etro

Ben je meer van de shocking kleuren dan is de #limelight trend iets voor jou. Deze groengele kleur is momenteel al volop op TikTok te zien. Het is een felle, neonkleur die graag ‘lelijk’ wil zijn, in de trant van ‘ugly is the new cool’.

De make-up in de modeshow van Etro

Make-up kleuren 2023
Gele lippenstift voor lente zomer 2023. Photo courtesy of Etro

Een modeshow voor lente zomer 2023 waar we de kleur geel in deze nieuwe, moderne versie op de huid (als contouring), op de ogen en zelfs de mond zagen shinen, is – we zeiden het al – Etro. De make-up looks voor deze show waren avant-gardistisch, out-of-the-box, en zo je wilt: ugly is the new cool. Een beetje shockeren mag.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.nl, het lifestyle magazine voor trendy vrouwen.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE