Trendystyle | Beauty | Dit halflange kapsel voor 2023 is hip (hebben!)

Dit halflange kapsel voor 2023 is hip (hebben!)

Op de eerste dag van de Milan Fashion Week voor zomer 2023 stuitten we op dit halflange kapsel. We kregen spontaan hair envy. Hebben!

Dit halflange kapsel voor 2023 is hip
Actrice Julia Charlotte De Rossi met halflang kapsel. Foto ADVERSUS

Tijdens de Fashion Weeks gaan we niet alleen op zoek naar nieuwe mode trends maar ook naar nieuwe kapsel trends. Op de allereerste dag van de Milan Fashion Week voor zomer 2023 (20 september 2022) stuitten we op een allercharmante haarcoupe. Van dit halflange kapsel kregen we spontaan hair envy.

We hebben het hier over het halflange kapsel van Julia Charlotte De Rossi, actrice en zangeres van Italiaans-IJslandse afkomst. We ontmoetten haar backstage bij de fashion show van Calamain voor zomer 2023 in Milaan. Julia Charlotte viel ons direct op vanwege haar sterke uitstraling, haar stralende glimlach en haar supercoole zonnige halflange kapsel.

Dit halflange kapsel voor 2023 is hip

Dit halflange kapsel voor 2023 is hip
Actrice Julia Charlotte De Rossi met halflang kapsel. Foto Charlotte Mesman

Dat kapsel hebben we gelijk maar even uitgebreid onder de loep genomen. Het is een kaaklang kapsel dat bot en op één lengte is geknipt. Eigenlijk heel eenvoudig. Dit kapsel is een wash-and-go als je een niet al te moeilijke haar textuur hebt.

Verder is dit kapsel enorm veelzijdig. Je kunt het op allerlei manieren stylen. Supersteil en chic met een middenscheiding. Want een middenscheiding is momenteel enorm hip. Het was met deze hair look dat Julia Charlotte op de rode loper van het 79ste Film Festival van Venezië schitterde.

Maar voor de show van Calamain in Milaan droeg ze haar haar in een zijscheiding met een gecontroleerde wave. Het zijn twee manieren om je haar meer volume mee te geven.

Een wave is op zich al fantastisch om je haar voller en volumineuzer te laten lijken. En met een zijscheiding creëer je een volle zijlok die je speels over je gezicht kunt laten vallen. Niet alleen lijkt je haar er voller door maar zo’n lok doet ook veel voor je gezicht.

Asymmetrische lijnen zijn het ‘tegengif’ tegen asymmetrische gelaatstrekken. En verder doet zo’n lok je gezicht smaller lijken. De kaaklengte van dit kapsel is bovendien ideaal om een niet al te strakke kaaklijn te verdoezelen.

Bekijk de kapselfoto’s maar eens goed. Dit is een kapsel dat we in 2023 nog vaak gaan zien.

Benieuwd naar de kapseltrends voor 2023 voor de heren, klik hier

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Door

Charlotte

Charlotte Mesman is Fashion & Beauty Director van Trendystyle.nl. Ze werkte als model in Milaan, was advocaat en richtte Trendystyle op. Elk seizoen is ze bij de Fashion Weeks in Milaan en Parijs te vinden.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE