Trendystyle | Niet gecategoriseerd | Beleef de Milan Fashion Week voor zomer 2023 mee (dag 1)

Beleef de Milan Fashion Week voor zomer 2023 mee (dag 1)

De Milan Fashion Week voor zomer 2023 is gisteren van start gegaan. Op de catwalk showen de nieuwe modecollecties. Beleef het mee.

Milan Fashion Week zomer 2023
Influencers bij de Milan Fashion Week zomer 2023. Foto Charlotte Mesman

De Milan Fashion Week voor zomer 2023 opende gisteren haar deuren. Eerder deze weken showde de modeontwerpers in New York en Londen. Vanaf 20 september 2022 is het de beurt van de Italiaanse modestad.

De modeweek begon gisteren met een stralende zon en een serie evenementen die deels buiten de officiële showkalender van de Camera della Moda vallen. Wij waren uitgenodigd backstage in Palazzo Turati, in Via Meravigli, waar aanstormende talenten maar ook de Italiaanse modeontwerper Martino Midali hun allernieuwste zomercollecties voor 2023 showden.

Milan Fashion Week zomer 2023
Backstage bij Martino Midali tijdens de Milan Fashion Week zomer 2022. Foto Charlotte Mesman

Martino Midali had voor deze collectie lange gewaden in het zwart-wit gekozen, met aan het einde een paar looks in het felrood. De looks werden geshowd met comfortabele zwarte sandalen.

Backstage bij de modeshows
Backstage bij Oblique Fashion Show. Foto Charlotte Mesman

Het haar en de make-up van de modellen werd tussen de shows, eigenlijk meer een mode flash, veranderd en aangepast aan de stijl van de ontwerper. We zagen lange losse haren met mooie slag en paardenstaarten met de klassieke haarlok rond het elastiekje. De make-up was vrij klassiek.

Influencers tijdens de Milan Fashion Week

Net zo interessant als de modellen zijn de influencers op de front row. We noemen Sara Croce, goed voor 1 miljoen volgers, en Zoe Cristofoli, eveneens goed voor 1 miljoen volgers.

Mode influencers
Sara Croce tijdens de Milan Fashion Week zomer 2023. Foto Charlotte Mesman

Sara Croce had gekozen voor een stijlvolle ladylike look. Ze droeg een nauwsluitend maar stijlvol jurkje met veren langs de rand en haar haar vastgezet in een knot.

Mode influencers
Zoe Cristofoli tijdens de Milan Fashion Week zomer 2023. Foto Charlotte Mesman

Zoe Cristofoli droeg een soepel vallend wit broekpak met onder het openvallende jasje een zwarte beha. Haar mouwen waren, net zoals het jurkje van Sara, afgezet met veren.

De trends die we verder onder de influencers spotten waren: hoge hakken, kleurrijke accessoires en outfits, cowboy boots of andersoortige laarzen, veel blazers met daaronder een beha, metallics en glitter, en veren (we noemden ze al).

Als haartrends zagen we: ultralang haar (maar dan ook echt héél lang), face framing, middenscheidingen, slag vanaf de oren tot aan de haarpunten. Dus vooral veel gecontroleerde en ultraverzorgde krullen en slag. Ook zagen we enkele bob kapsels met beweging voorbijkomen.

Het was nog maar een voorproefje. We houden je op de hoogte.

Benieuwd naar de streetstyle mode voor de heren, klik hier

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Door

Charlotte

Charlotte Mesman is Fashion & Beauty Director van Trendystyle.nl. Ze werkte als model in Milaan, was advocaat en richtte Trendystyle op. Elk seizoen is ze bij de Fashion Weeks in Milaan en Parijs te vinden.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE