Trendystyle | Beauty | Dit halflange kapsel met pony staat iedereen goed

Dit halflange kapsel met pony staat iedereen goed

Een pony is de snelste en leukste manier om je kapsel een extra twist mee te geven. Bijkomend voordeel: er gaat maar weinig haar vanaf.

Halflang kapsel met pony
Dit halflange kapsel met pony staat iedereen goed. Foto Charlotte Mesman

Als we de streetstyle en catwalk foto’s van de afgelopen modeweken erbij pakken om kapsel ideeën op te doen dan valt ons op hoe weinig pony’s we zien. We gaan met z’n allen uiteindelijk toch het liefst voor één lengte. Maar een pony kan je kapsel enorm boosten en heel veel voor je gezicht doen.

Halflang kapsel met pony

Halflang kapsel met pony
Dit halflange kapsel met pony staat iedereen goed. Foto Charlotte Mesman

Op onze streetstyle foto’s zie je een halflang kapsel met pony dat iedereen goed staat. De pony is niet al te vol, is wat korter in het midden en langer naar de zijkanten. Deze snit maakt je gezicht smaller en is dus ook heel geschikt voor als je een wat ronder gezicht hebt. Tegelijkertijd verzacht het de gelaatstrekken waardoor het jonger maakt. En dan camoufleert het ook nog eens voorhoofdrimpels en kraaienpootjes. Wat wil je nog meer?

Halflang kapsel met pony
Dit halflange kapsel met pony staat iedereen goed. Foto Charlotte Mesman

Ook de halflange haarlengte is supercool omdat je het zich veel gemakkelijker laat stylen dan lang haar. Je kunt er lichte krullen of beach waves in maken. Voor een jaren ’70 creeër je een beetje volume bovenop je hoofd – een soort bouffant – door de voorste haarlokken naar achteren te brengen en ze vast te zetten met een elastiekje of een leertje met strik. Juist die kleine paardenstaart helpt je om je haar op te duwen naar boven.

Durf jij het aan?

Volgens mij is dit moderne kapsel met knipoog naar de jaren ’70 een topper. Gisteren heb ik het aangedurfd om het bij mezelf te laten knippen. Laat ik je dit zeggen: ik kom nooit blij terug van de kapper maar dit keer ben ik in de wolken 🙂

Ga je ervoor vraag dan wel of de kapper de pony op jouw gezichtsvorm afstemt. Dat kan iets breder zijn als je een smal gezicht hebt, of iets smaller als je gezicht wat breder is. Ook de lengte is van belang. Net boven je ogen accentueert je kijkers, net boven je wenkbrauwen accentueert je brows en een lange pony verlegt het accent naar je neus en mond. Wil je een vollere pony, bekijk dan dit kapsel.

Bekijk de kapselfoto’s maar eens en haal eruit wat bij jou past.

Klik hier voor kapselfoto’s voor de heren op ADVERSUS

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Door

Charlotte

Charlotte Mesman is Fashion & Beauty Director van Trendystyle.nl. Ze werkte als model in Milaan, was advocaat en richtte Trendystyle op. Elk seizoen is ze bij de Fashion Weeks in Milaan en Parijs te vinden.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE