Trendystyle | Fashion | Het geheim van die influencer mode looks? Oog voor detail!

Het geheim van die influencer mode looks? Oog voor detail!

Heb je je wel eens afgevraagd waarin de influencer looks verschillen van de alledaagse looks op straat? Het geheim zit ‘m (ook) in de details.

Streetstyle mode en influencer mode looks
Het geheim van die influencer mode looks? Oog voor detail! Foto ADVERSUS

Natuurlijk is je outfit de basis van je mode look. Wil je voor influencer uitstraling gaan dan zal je je kleding met smaak en stijl moeten kiezen. Maar is er is nog een geheim van die influencer mode looks dat je moet kennen. En dat is: oog voor detail. Dat komt steeds in de streetstyle bij de Fashion Weeks terug.

Streef naar perfectie

Streetstyle mode en influencer mode looks
Het geheim van die influencer mode looks? Oog voor detail! Foto Charlotte Mesman

Afgezien van stijl en smaak – we noemden deze elementen al – moet je outfit ook zo perfect mogelijk zijn. Dus alle knopen moeten eraan zitten, je kleding moet vlekkenloos zijn – geen vlekken, geen stofjes, geen haartjes of halen -, goed gestreken zijn, perfect passen. Eigenlijk moet alles er brandschoon en spiksplinternieuw uitzien. Wees dus héél zuinig op je kleding, schoenen en accessoires.

Make-up en haar

Dezelfde perfectie moet terugkomen in je haar en make-up. Style je haar met zorg, laat niets aan het toeval over. Maak je ook zorgvuldig op. Het hoeft niet veel te zijn als je het maar goed doet. Dus geen uitgelopen oogpotlood, geen mascaraklontjes, geen velletjes aan je lippen en verzorgde handen en nagels.

Oog voor detail: mode accessoires

Streetstyle mode
Het geheim van die influencer mode looks? Oog voor detail! Foto ADVERSUS

Een ander aspect in je mode look dat heel belangrijk is, als je die influencer uitstraling nastreeft, is: oog voor details. Verrijk je modelook met goed gekozen mode accessoires. Dat kan een mooie tas zijn, maar het kunnen ook kleine dingetjes zijn zoals oorbellen – de trend is meerdere oorbellen in één oor –, een opvallende ring, of meerdere ringen die je op elkaar afstemt.

Helemaal geraffineerd wordt het als dan ook nog eens voor een spannende nagellak kleur gaat die je niet alleen kiest op basis van je ringen, maar ook op basis van de kleur van je tas en je outfit.

Voor sieraden is de trend voor 2023 vooral: goudkleurig, vrij petit, en met een fonkeltje of strass voor dat luxe gevoel.

Andere onmisbare accessoires zijn altijd nog: zonnebrillen en hoofddeksels. Kies een zonnebril die bij je gezicht past maar die je tegelijkertijd een luxe uitstraling verleent. Qua hoofddeksels kun je alle kanten op. Wat je kiest, zal afhangen van je stijl en je outfit. Baretjes zijn goed voor die Française look. Baseball petjes zijn cool en doen het goed bij zogenaamde casual looks, streetstyle looks waarin je kleding dan wel casual is maar waarin elk detail doordacht is zodat je uiteindelijk weer die influencer feeling krijgt.

Klik hier voor streetstyle mode voor de heren

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Door

Charlotte

Charlotte Mesman is Fashion & Beauty Director van Trendystyle.nl. Ze werkte als model in Milaan, was advocaat en richtte Trendystyle op. Elk seizoen is ze bij de Fashion Weeks in Milaan en Parijs te vinden.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE