Trendystyle | Beauty | Kapsel voor lang haar: gemakkelijk en feestelijk

Kapsel voor lang haar: gemakkelijk en feestelijk

Heb jij lang haar en draag je het altijd los? Experimenteer dan eens met een opsteekkapsel voor een extra twist.

Kapsel idee voor lang haar
Kapsel idee voor lang haar. Opsteekkapsel met minivlecht. Foto Charlotte Mesman

Lange losse haren zijn een klassieker. Maar soms wil je net wat meer. Dan kan een opsteekkapsel heel mooi zijn. Tijdens de Fashion Week spotten we het kapsel voor lang haar dat je op onze streetstyle foto’s ziet.

Lang haar

Maar eerst nog even iets meer over lang los haar. Ook met lange losse lokken kun je verschillende moods creëren.

Laat je het natuurlijk opdrogen of gebruik je een diffuser dan kun je er een boho look, een festival mood, in aanbrengen. Ga je voor supersteil haar, zoiets als we op de catwalks van Versace vaak zien (Donatella Versace zelf is een enorme fan van superglad liquid hair), dan krijg je een hyperchique look. Ga je voor gecontroleerde slag of een mooi uitgeföhnd hoofd, dan ben je klaar voor iedere gelegenheid die om net wat meer verzorging vraagt: een bruiloft, een opening van een tentoonstelling, vul maar in.

Opsteekkapsel voor een feestelijke twist

Kapsel idee voor lang haar
Kapsel idee voor lang haar. Opsteekkapsel met minivlecht. Foto Charlotte Mesman

Maar wil je echt een feestelijke mood creëren, dan mag je wel iets meer met je haar doen. Het meest eenvoudig is dan een opsteekkapsel. Daarmee kun je natuurlijk allerlei kanten op.

Een vuistregel is: haar dat je omhoog brengt, met opwaartse lijnen, maakt jong; neerwaartse lijnen, bijvoorbeeld knotten of paardenstaarten in je nek, zijn klassiek en elegant.

Het opsteekkapsel dat we bij de shows spotten en waar we je vandaag op willen trakteren, laat opwaartse lijnen zien.

Een misverstand is wel dat je je haar niet hoeft te föhnen als je het opsteekt. Dit is niet waar. Vooral als je je haar wat losser opsteekt, zoals in dit kapsel, is het héél belangrijk om het eerst mooi uit te föhnen.

Dus was en föhn je haar voor dit kapsel, breng het dan met een borstel losjes omhoog en zet het in een hoge paardenstaart achter op je hoofd vast. Draai nu de paardenstaart losjes om de basis zodat je een grote, losse knot krijgt en zet die vast met speldjes.

Heb je kortere losse lokken rond je gezicht – een top haartrend voor 2023 – laat die dan los hangen zodat je van voren een soort bob kapsel idee hebt. Is je haar op één lengte geknipt dan kun je één of meerdere haarlokken uit de knot lostrekken en daar een minivlechtje van maken.

Juist als je je haar uit je gezicht draagt, is het heel mooi om met strikken of sjaaltjes te spelen. Een paar fonkelende oorbellen is verder een must voor deze feestelijke look.

Klik hier voor kapsel ideeën voor de heren

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Door

Charlotte

Charlotte Mesman is Fashion & Beauty Director van Trendystyle.nl. Ze werkte als model in Milaan, was advocaat en richtte Trendystyle op. Elk seizoen is ze bij de Fashion Weeks in Milaan en Parijs te vinden.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE