Trendystyle | Beauty | Dit zijn de make-up trends voor 2023 voor de huid

Dit zijn de make-up trends voor 2023 voor de huid

De make-uptrends voor 2023 voor de huid zijn bijzonder creatief. Een matte huid met glanzende contouren is nieuw.

Make-up trends voor 2023 voor de huid
Make-up trends voor 2023 voor de huid. Foto backstage bij Hui – Ph Charlotte Mesman

Elk seizoen brengt MAC Cosmetics de make-up trends in kaart. Als eerste komen daarbij de huid trends aan bod. Geen wonder, je huid is de basis, de canvas van je maquillage. De make-up trends voor 2023 voor de huid zijn wél heel bijzonder. We lopen je erdoor heen.

Make-up trend 2023: glanzende contouren

Matte huidjes komen terug. Maar daarmee is nog niet alles gezegd. Volgens MAC Cosmetics gaan we het midden, het centrale gedeelte van ons gezicht matteren maar tegelijkertijd geven we de contouren van ons gezicht een mooie glans mee. Denk daarbij aan je kaaklijn, je jukbeenderen, je slapen. Hierdoor krijg je mooie volumes in je gezicht. Deze trend wordt door MAC wel #cloudskin genoemd.

Hoe doe je dat? Voor het matteren gebruik je een fijne poeder die je huid matteert maar niet afdekt. Voor de contouren kun je een water-gel formule als Studio Radiance Moisturizing + Illuminating Silky Primer van MAC gebruiken. Dit soort producten zijn bedoeld voor onder je foundation maar in dit geval zet je ze erover. Doe het producten op de muis van je duimen en druk het zachtjes op de huid.

Je hebt nu een gematteerd ovaal met een soort glanzende halo rond je gezicht.

All-over glans huidjes

Een tweede trend, #glowstack, laat een all-over glans huidje zien. Deze trend ligt in het verlengde van de glass skin en de #steamyskin van de afgelopen seizoenen maar is wat minder overdreven.

Hoe doe je dat? Ook voor dit effect kun je weer een primer met glanseffect gebruiken (maar denk ook eens aan vaseline, ndr). Je zet deze primer nu in je gehele gezicht over je foundation, en zelfs over je blush. Je kunt de foundation natuurlijk ook achterwege laten en alleen voor de primer gaan.

Okertinten om je teint mee te verfraaien

Als laatste huidtrend noemt MAC Cosmetics #softochre. Het gaat hier om het gebruik van geeltinten in de huid. Dat is misschien even schrikken, geel is een vrij ongebruikelijke kleur in ons gezicht, maar de make-up artiesten van MAC verzekeren ons dat het een gemakkelijke kleur is omdat deze tint van nature al in onze huid voorkomt. In 2023 gaan we in de make-up heel veel geel zien, ook voor de oogmake-up.

Hoe doe je dat? Zie okergeel als een reeks kleuren, van oranjegeel tot olijfgeel, en kies die tint die jouw huidskleur past. Gebruik deze kleur op je oogleden, misschien zelfs op je jukbeenderen. Een voorbeeld? Soms hebben oogleden van zichzelf al een geelachtige kleur. Door middel van een goed gekozen geeltint kun je deze kleur versterken en verfraaien.

En dan is het nu jouw beurt! Experimenteer met deze huidtrends. Maak er in 2023 iets moois van.

Klik hier voor beautytips voor de heren

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Door

Charlotte

Charlotte Mesman is Fashion & Beauty Director van Trendystyle.nl. Ze werkte als model in Milaan, was advocaat en richtte Trendystyle op. Elk seizoen is ze bij de Fashion Weeks in Milaan en Parijs te vinden.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE