Trendystyle | Fashion | Modelook van de dag: fluffy coats tegen de ijskou

Modelook van de dag: fluffy coats tegen de ijskou

Geen fan van ijskou? We kunnen er helemaal inkomen. Maar met deze modetrend voor winter 2022 2023 – fluffy coats – wordt het toch nog leuk!

Streetstyle mode. Fluffy coats
Modelook van de dag: fluffy coats tegen de ijskou. Foto Charlotte Mesman

Ben jij geen fan van de winter of de vrieskou? Dan heb je misschien geen goede winterjas 🙂 Want als jij warm en stylish bent, dan ben je overal tegen bestand. De modetrends voor winter 2022 2023 komen je tegemoet. Met een fluffy coat huppel je door het leven.

Fluffy coats

Streetstyle mode. Fluffy coats
Modelook van de dag: fluffy coats tegen de ijskou. Foto Charlotte Mesman

Fluffy coats zijn al een tijdje in de mode. Eerst droegen we ze kort, daarna werden ze steeds groter en volumineuzer. Deze winter zijn ze zelfs gigantisch. Je mag je plaats in de wereld wel degelijk innemen!

De oversized fluffy coats die dit seizoen een modehit zijn, laten zich enorm gemakkelijk dragen. Juist omdat ze zo volumineus zijn, kan er van alles onder.

Ceintuur in je middel

Vind je het fijner als de juist mooi om je lichaam sluit, draag er dan een ceintuur om. Het hoeft geen bijpassende ceintuur te zijn. Het mag ook de leren riem zijn die je altijd om je spijkerbroek draagt of een andere brede riem die je nog ergens hebt liggen.

Streetstyle in Parijs

Streetstyle mode. Fluffy coats
Modelook van de dag: fluffy coats tegen de ijskou. Foto Charlotte Mesman

Wil je je fluffy coat goed laten uitkomen, draag er dan iets korts onder, zoals influencer Lena Mahfouf (ook bekend als Lena Situations, goed voor bijna 4 miljoen followers alleen al op Instagram) op onze streetstyle foto, zodat het een soort wolk van een jasjurk wordt.

Lena draagt haar melkwitte fluffy coat met zwarte netkousen, witte sokken en plateausandalen (ook weer in de mode), een combinatie die je met spekgladde wegen misschien niet wilt leggen, maar die je misschien kan inspireren voor speciale gelegenheden.

Lange haarvlechten

Let ook even op de ultralange vlecht. Vlechten tot ver over de knie zagen we tijdens de afgelopen Fashion Weeks vaak voorbijkomen. Het is een microtrend die heel grappig kan zijn voor een party of feest (denk aan Oudejaarsavond).

Met een (superlang) haarstuk is dit kapsel heel gemakkelijk na te doen. Je kunt je haar strak naar achteren trekken en er een hoge vlecht van maken maar je kunt ook losse lokjes om je gezicht laten dansen en de vlecht wat lager laten beginnen.

Bruinrode lippenstift en lippotlood

Tot slot signaleren we je in deze modelook nog de bruinrode lippenstift, een make-up trend die nog steeds en vogue is. Deze trend laat zich inspireren door de jaren ’90. Het gaat hier niet alleen om de kleur maar ook om het lippotlood. Deze make-up look vraagt om omlijnde lippen waarbij je je Cupidoboog een mooie vorm meegeeft die per dag, en al naar gelang de gelegenheid en je mood, kan verschillen.

Klik hier voor de modetrends voor de heren

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Door

Charlotte

Charlotte Mesman is Fashion & Beauty Director van Trendystyle.nl. Ze werkte als model in Milaan, was advocaat en richtte Trendystyle op. Elk seizoen is ze bij de Fashion Weeks in Milaan en Parijs te vinden.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE