Trendystyle | Fashion | Streetstyle look van de dag: een mix & match look voor natte lentedagen

Streetstyle look van de dag: een mix & match look voor natte lentedagen

De zomer laat op zich wachten. Maar die mouwloze jurk kun je nu al aan. Laat je inspireren door onze streetstyle look van de dag.

Streetstyle look van de dag voor mei 2023
Streetstyle look van de dag voor mei 2023. Foto Charlotte Mesman

Op onze streetstyle foto’s van vandaag zie je fashion model Valerie Scherzinger. Deze streetstyle look van de dag is nu eens niet een kant-en-klaar lookje dat door een modehuis is samengesteld en door een influencer wordt geshowd, maar een look van een model dat zelf aan het stylen is geslagen.

We maakten deze foto na afloop van de modeshow van Philosophy by Lorenzo Serafini in Milaan op een regenachtige dag. Heel geschikt als mode inspiratie voor deze natte meimaand dus 🙂

Streetstyle look van de dag

Streetstyle look van de dag voor mei 2023
Streetstyle look van de dag voor mei 2023. Foto Charlotte Mesman

Basis voor deze look is de lange jurk met vlinders. Sinds de comeback van Y2K zijn vlinders en vlinderpatronen weer terug in de mode, ook al is de mood van deze jurk, met bruine ondergrond, eerder jaren ’70 dan jaren ’90. Maar natuurlijk kun je ook een andere jurk als uitgangspunt nemen.

Hoe de jurk verder uitziet, weten we niet maar gelet op de overhemdblouse die Valerie erover draagt, is de jurk mouwloos, en is dit Valerie’s oplossing om niet al te bloot door de natte wereld te stappen.

Over het geheel draagt Valerie een oversized leren jack zoals dat tegenwoordig weer in de mode is. Leren jacks mag je in voorjaar en zomer 2023 letterlijk over alles dragen. Ze zijn perfect voor regenachtige dagen en geven je look een stoere twist mee. OVERSIZED is dé trend voor lente 2023.

Tot slot nog de mode accessoires. Die zijn duidelijk niet afgestemd op de look, zoals je dat bij de influencers wel vaak ziet (en wat de looks vaak ook zo onwerkelijk maakt). Juist deze mix & match combinatie geeft deze streetstyle look iets ‘echts’ mee. Soms mag het gewoon wel nonchalanter. Zoals je ziet, heeft het zijn charme.

Bekijk de streetstyle foto’s maar eens en haal eruit wat voor jouw modelook voor voorjaar 2023 kan werken.

Klik hier voor modetrends voor de heren op ADVERSUS

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Door

Charlotte

Charlotte Mesman is Fashion & Beauty Director van Trendystyle.nl. Ze werkte als model in Milaan, was advocaat en richtte Trendystyle op. Elk seizoen is ze bij de Fashion Weeks in Milaan en Parijs te vinden.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE