Trendystyle | Fashion | Zo zien de leren jacks voor lente 2023 eruit

Zo zien de leren jacks voor lente 2023 eruit

Een leren jack is een must-have voor het overgangsseizoen. De leren jacks voor lente 2023 zijn wel héél stoer.

Zo zien de leren jacks voor lente 2023 eruit
Zo zien de leren jacks voor lente 2023 eruit. Foto Charlotte Mesman

Leer – vegan leer, nepleer – is één van de meest populaire materialen voor lente 2023. Eén van de hotste item is het leren jack. Sinds een paar jaar dragen we dat oversized. Grote leren motorjacks die uit manliefs kast lijken te komen, dragen we over minirokken en zwierige jurken voor een spannend vrouwelijk/mannelijk contrast.

Motorjacks

De meest geliefde stijl is – we noemden het al – het motorjack. Vooral op de catwalks van Prada en Miu Miu kwamen we dit soort exemplaren de afgelopen seizoenen tegen. Het mag allemaal héél groot en zwaar zijn.

Vintage look

Zo zien de leren jacks voor lente 2023 eruit
Zo zien de leren jacks voor lente 2023 eruit. Foto Charlotte Mesman

De nieuwigheid voor lente 2023 is de vintage look in een soort karamel kleur. Net zoals de denim voor dit seizoen een zanderigbeige vintage finish krijgt, zo verkleurt het klassieke motorjack alsof het jaren in de brandende zon heeft gelegen.

Cargozakken

Zo zien de leren jacks voor lente 2023 eruit
Zo zien de leren jacks voor lente 2023 eruit. Foto Charlotte Mesman

Helemaal cool zijn de leren jacks met enorme cargozakken. Dat soort zakken komen we op letterlijk alle kledingstukken tegenkomen: op cargobroeken (of course!) maar ook op (leren) minirokken, bermuda’s, gilet.

Zo draag je je leren jack

Houd je van een stoere look dan combineer je je leren jack met een paar stoere motorboots met gespen. Als het weer een beetje meezit, maak je de look af met een minirok en blote benen! Overigens hoef je het jack niet per se met boots te matchen. Je kunt het ook ‘mixen’ met een klassieke outfit en een paar pumps of ballerina’s. Een andere hotte trend is leer op leer. Combineer je leren jack met een leren broek of leren shorts. Dit is zo cool.

Al deze modetrends voor lente (en zomer 2023) hebben we te dank aan de comeback van de mythische jaren ’90/’00. Bekijk onze streetstyle foto’s maar eens en ga dan voor deze überstoere look.

Klik hier voor modetrends voor de heren op ADVERSUS

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Door

Charlotte

Charlotte Mesman is Fashion & Beauty Director van Trendystyle.nl. Ze werkte als model in Milaan, was advocaat en richtte Trendystyle op. Elk seizoen is ze bij de Fashion Weeks in Milaan en Parijs te vinden.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE