Trendystyle | Beauty | De lippenstift trends voor winter 2022 2023

De lippenstift trends voor winter 2022 2023

Dit zijn de lippenstift trends voor winter 2022 2023 volgens MAC. Haal je lipgloss en je frosty lipstick maar weer tevoorschijn!

De lippenstift trends winter 2022 2023
De lippenstift trends voor winter 2022 2023. Photo Bruno Gasperini @brunogasperini. Model: Sarah Guerre @sarahguerre. Makeup Artist: Netta Szekely

Het was te verwachten. Met het einde van het mondkapje maakt lippenstift een enorme comeback. Statement lippen nemen in de make-up trends voor deze winter een dominante plek in. Dit zijn de lippenstift trends voor herfst winter 2022 2023 volgens MAC Cosmetics.

3x Lippenstift trends voor winter 2022 2023

De lippenstift trends voor het winterseizoen laten zich volgens de visagisten van MAC Cosmetics onderverdelen in drie trends. Daarbij gaat het niet alleen om de kleuren maar ook om de texturen.

#boldlips

Sterke, stoere lippen in felle kleuren. Rood. Of knalroze zoals bij Valentino. Op de catwalks voor winter 2022 2023 zagen we verder ook kleuren als zwart, paars, bordeauxrood en oranje. Om deze kleuren zo mooi mogelijk te laten uitkomen combineer je ze met een mooie, schone en goed gehydrateerde huid als ultiem accessoire, adviseren de MAC visagisten.

#icylips

Een tweede trend die vooral op de social media enorm groot is, is #icylips, ook wel ‘juicy lips’ genoemd. Het gaat hier voor om de finish. Die moet eruit zien alsof je met een ijsblokje over je lippen bent gegaan. Of alsof er gesmolten waterijs aan je lippen kleeft. Dit effect krijg je door over je lippenstift een flinke dosis lip gloss te doen. Deze winter gaan we vooral voor donkerdere kleuren zoals bessenrood en bordeauxrood. En dan dus met héél véél gloss.

#90sfrost

De derde lippenstift trend voor het nieuwe seizoen is #90sfrost, en die grijpt vooral terug op de jaren ’90 die tegenwoordig zo ongeveer overal hun stempel op drukken. Deze look krijg je met een frosty lipstick. Klassiekers van zoals Spanish Fly en Angel zijn daarmee weer enorm in trek. De nieuwigheid ten opzichte van de jaren ’90 is dat we frosty lipstick afzetten tegen een minimaal opgemaakte, cleane huid. Maar de lippen zelf mag je wel iets extra’s meegeven, aldus de visagisten van MAC, zoals bijvoorbeeld een frosty lipstick met daarover pigmenten.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Door

Charlotte

Charlotte Mesman is Fashion & Beauty Director van Trendystyle.nl. Ze werkte als model in Milaan, was advocaat en richtte Trendystyle op. Elk seizoen is ze bij de Fashion Weeks in Milaan en Parijs te vinden.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE