Trendystyle | Fashion | Modetrends voor winter 2022 2023: cozy in knitwear setjes

Modetrends voor winter 2022 2023: cozy in knitwear setjes

Heb je ze al zien hangen, die knitwear setjes? Het is één van de meest praktische modetrends voor winter 2022.

Modetrends winter 2022 2023
Modetrends winter 2022 2023. Cozy in gebreide pakjes. Streetstyle bij Tod’s. Foto Charlotte Mesman

Knitwear setjes zijn warm en cozy. Je draagt ze binnen- en buitenshuis. Deze gebreide outfits zijn de meest praktische modetrends voor winter 2022 2023.

Vorig jaar winter verschenen ze al in beeld. Toen bestonden de setjes vaak uit crop truitjes met lange broeken in hetzelfde materiaal. Voor winter 2022 zien we ook setjes die bestaan uit een top/trui en een midi rok.

Modetrends winter 2022 2023
Modetrends winter 2022 2023. Cozy in gebreide pakjes. Streetstyle bij Tod’s. Foto Charlotte Mesman

De trend is nog steeds om voor monochroom te gaan. Dus top en rok niet alleen in hetzelfde materiaal maar ook in dezelfde kleur. Beige, bruin, zwart, donkerblauw. Vooral de klassieke kleuren doen het goed. Maar het mag ook een marinière patroon zijn met van die blauwwitte strepen.

De meeste setjes zijn glad maar ook grof gebreid (zie ook de coverfoto) kan heel mooi zijn. Dat soort setjes zagen we bij Tod’s voorbijkomen. Het Italiaanse modehuis ging voor grove breisels. Het voegde ook wat variatie toe daar breisels die in elkaars lijn liggen maar dit keer eens niet hetzelfde zijn met elkaar te combineren.

Modetrends winter 2022 2023
Modetrends winter 2022 2023. Knitwear jurk met witte blouse. Streetstyle bij Tod’s. Foto Charlotte Mesman

Heel opmerkelijk is ook het setje van top en rok met rits van voren. De rok wordt dubbel geslagen op de heupen gedragen. Datzelfde detail kwam terug in de wollen jurken die met witte blouses werden gedragen.

Overigens zijn setjes altijd heel handig. Aan de ene kant zijn ze dress & go, geen gepieker over het leggen van combinaties; aan de andere kant kun je ze uit elkaar halen en nieuwe looks ermee samenstellen.

Bekijk onze streetstyle foto’s maar eens en laat je inspireren.

Klik hier voor streetstyle mode voor de heren

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.nl, het lifestyle magazine voor trendy vrouwen.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE