Trendystyle | Fashion | Modelook van de dag: vrouwelijk met een retro twist

Modelook van de dag: vrouwelijk met een retro twist

Zin om eens übervrouwelijk en stijlvol voor de dag te komen? Laat je inspireren door deze modelook, gespot bij Hermès.

Streetstyle mode winter 2022 2023
Streetstyle mode winter 2022 2023. Modelook bij Hermes tijdens de Paris Fashion Week voor zomer 2023. Foto Charlotte Mesman

Onze modelook van de dag is über stijlvol. Het zou zomaar de look van een hedendaagse prinses of koningin kunnen zijn. Of van een charmante stewardess van een boutique vliegmaatschappij. Het is een originele look met een retro twist.

Streetstyle mode winter 2022 2023
Streetstyle mode winter 2022 2023. Modelook bij Hermes tijdens de Paris Fashion Week voor zomer 2023. Foto Charlotte Mesman

Wij spotten deze streetstyle look tijdens de Paris Fashion Week voor zomer 2023 bij Hermès.

Deze look laat zich geen etiket opplakken of in een hokje stappen. Het is ongetwijfeld het resultaat van bewust stylen. Iedereen kan dit soort looks bij elkaar halen maar je moet er wel even over nadenken en de tijd ervoor uittrekken.

Haal je kast overhoop en leg onverwachte combinaties, trek ze aan en experimenteer dan met accessoires totdat je helemaal tevreden bent met je spiegelbeeld.

Zo stel je deze modelook samen

Top item in deze look is de bleekgroene jas met franjes en gestreepte zakken. De groene kleur komt terug in de jurk met groene en rode details en zwart-witte ruiten.

Streetstyle mode winter 2022 2023
Streetstyle look bij Hermes tijdens de Paris Fashion Week voor zomer 2023. Foto Charlotte Mesman

Het zachtgroene sjaaltje met driehoekjes is één van de belangrijkste accessores in deze mode outfit. Met zo’n sjaaltje geef je je look onmiddellijk die vrouwelijke retro touch mee. Super simpel maar je moet er wel even opkomen. Op zoek naar sjaaltjes dus. Een stippeltje is een klassieker maar het mag ook een effen sjaaltje of een ander patroontje zijn.

Deze look moet het natuurlijk ook van het gele hoedje hebben. Dat je zoiets niet één twee drie op de hoedenplank hebt liggen, is begrijpelijk maar met bijvoorbeeld een baretje bereik je hetzelfde effect.

De Hermès bag is… tja, Hermès. Maar ook hier geldt weer dat je ook met een ander (minder prijzig) exemplaar goed wegkomt. Rood is overigens wel heel mooi bij zachtgroene tinten, of andere pastels. Iets om te onthouden.

De platte bruinleren laarzen vinden wij een gewaagde keuze. Onder zo’n look hadden we eerder een klassieke, nette schoen verwacht: ballerina’s, Mary Janes. Maar zoals je weet, houden fashionista’s van shockerende contrasten. Vanuit die optiek is deze keuze geslaagd.

Bovendien maakt het je look meteen draagbaar. Want op zulke laarzen stiefel je, ook al zie je eruit alsof je een wereldreis in een privé-jet gaat maken, probleemloos nog even naar de bakker als je tot de ontdekking komt dat vergeten bent om brood te kopen.

Klik hier voor streetstyle mode voor de heren

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.nl, het lifestyle magazine voor trendy vrouwen.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE