Trendystyle | Beauty | Dunne wenkbrauwen zijn nog steeds dé wenkbrauw trend

Dunne wenkbrauwen zijn nog steeds dé wenkbrauw trend

Vind je de dunne wenkbrauw trend wel spannend maar zonde van de haartjes? Experimenteer dan met wenkbrauwen camoufleren.

Dunne wenkbrauwen
Bella Hadid met dunne wenkbrauwen backstage bij Max Mara winter 2022 2023. Photo courtesy of Max Mara

De afgelopen jaren hebben we enorm veel wenkbrauw trends voorbij zien komen. Brow lamination waarbij de haartjes als het ware een permanentje krijgen om ze op hun plaats te dwingen en ze allemaal dezelfde vorm te geven, fluffy brows, feather brows. Al deze wenkbrauw trends hadden één ding gemeen: de wenkbrauwen waren vrij vol en breed. De terugkeer van skinny brows, als tegenhanger kon dan ook niet uitblijven. Het is al sinds een paar seizoenen dé wenkbrauw trend.

En ook in 2023 blijven we ze zien. Dat hebben we aan twee dingen te danken: aan de comeback van de jaren ’90 die de trends aanhoudend blijft domineren, en aan Bella Hadid die nu alweer een tijdje schittert met dunne wenkbrauwen.

Een verschil met de ‘echte’ jaren ’90 brow is dat de wenkbrauwen bij de slapen langer worden doorgetrokken zoals dat ook in de ‘fox brow’ trend het geval is.

Dus smal, licht oplopend met een niet al te scherpe hoek en lang. Zo ziet de skinny brow alias de Bella Hadid brow eruit.

Alternatieve wenkbrauw trend: wenkbrauwen camoufleren

Vind je het zonde van je volle, brede wenbkrauwen om ze te epileren – gelijk heb je want iedereen weet dat de haartjes op den duur niet meer terugkomen -, dan is er een make-up trucje dat je kunt toepassen: je wenkbrauwen camoufleren met camouflageproduct of foundation.

Dit is een truc die steeds vaker wordt toegepast, bij de shows, in de wereld van de sterren maar ook op TikTok. Het is heel praktisch, geheel risicoloos en dé manier om jezelf eens met een andere, unieke look te zien, om met je uiterlijk te experimenteren, al was het maar voor een avondje.

Wenkbrauwen bleken

Wenkbrauw trends 2023

Een andere manier om met je wenkbrauwen te experimenteren, is: je wenkbrauwen bleken, maar dat is alweer een meer drastische zet. Bovendien is het niet gemakkelijk om donkere wenkbrauwen mooi te bleken. Ze willen nog wel eens oranje uitslaan. Gelukkig is de bleach brow wel omkeerbeer want vind je het niet mooi dan verf je ze terug in de natuurlijke kleur.

Maar camoufleren is, zoals gezegd, veiliger en ook grappiger omdat je op die manier vaak van look kunt veranderen, en dan nog wel zonder je wenkbrauwhaartjes te beschadigen. Het is een spannende, alternatieve manier voor dunne wenkbrauwen, dat is wenkbrauwen die nu eens niet in je gezicht domineren.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.nl, het lifestyle magazine voor trendy vrouwen.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE