Trendystyle | Fashion | Milan Fashion Week dag 2: Diesel, Fendi en Alberta Ferretti

Milan Fashion Week dag 2: Diesel, Fendi en Alberta Ferretti

De tweede dag van de Milan Fashion Week voor zomer 2023 stond in het teken van de modeshows van Diesel, Fendi en Alberta Ferretti.

Milan Fashion Week zomer 2023
Milan Fashion Week zomer 2023. Fashion addicts bij Diesel. Foto Charlotte Mesman

Volgens de Camera Della Moda Italiana is woensdag 21 september 2022 de tweede showdag van de Milan Fashion Week voor zomer 2023 maar voor ons begint de modeweek vandaag pas echt. Gisteren waren het wat evenementen maar vanaf vandaag is er zo ongeveer elk uur een catwalk show, met daarom heen het nodige streetstyle gebeuren.

Honderden fashion addicts in spijkergoed bij de modeshow van Diesel

Milan Fashion Week zomer 2023
Milan Fashion Week zomer 2023. Fashion addicts bij Diesel. Foto Charlotte Mesman

De eerste grote catwalk show van de dag was Diesel. Sinds de Belgische ontwerper Glenn Martens (van Y/Project) in 2020 aan het creatieve roer van het merk staat, zit het enorm in de lift. De stunt die het modehuis vandaag uithaalde, zal het bovendien ook bepaald geen windeieren leggen. Gewoonlijk moet je een persoonlijke uitnodiging voor een modeshow hebben – en dat is niet iets wat gemakkelijk te verkrijgen is – maar Diesel opende zijn deuren voor het grote publiek met een first come, first served online registratie, iets wat we nog nooit eerder meegemaakt hebben.

Milan Fashion Week zomer 2023
Milan Fashion Week zomer 2023. Fashion addicts bij Diesel. Foto Charlotte Mesman

En zo kwam het dat vandaag honderden, misschien wel duizend fanatieke jongelingen, waaronder veel modestudenten, afreisden naar metrostation Lotto in Milaan waar Diesel zijn nieuwe modecollectie voor zomer 2023 showde.

Voor de toegangspoorten van de showlocatie stonden rijen fashion addicts die vrijwel allemaal in Diesel stijl gekleed gingen. Spijkergoed voerde, zoals je begrijpt, de boventoon. We kregen de meest creatieve denim looks te zien. Nooit ons van ons leven zagen we zoveel mensen in spijkergoed bij elkaar.

Ook op de catwalk van Diesel voor lente zomer 2023 vierde het spijkergoed hoogtij, en kregen we total denim looks voorgeschoteld.

Kapsels met stijve krulletjes bij Maryling

Backstage Milan Fashion Week
Backstage bij Maryling zomer 2023. Foto Charlotte Mesman

Het lukte ons, vraag ons niet hoe, om tussen Diesel en Fendi nog even snel backstage bij de modeshow van Maryling te gaan waar we de modellen fotografeerden die nog werden opgemaakt en geföhnd. De make-up was supercute: goudkleurige glitter op de oogleden met boven en onder het oog een babyroze streep plus babyblauwe nagellak. Ook de kapsels waren super: kleine, vrij stijve krullen vanaf de oren tot aan de haarpunten. Let op onze woorden: volgend jaar zomer gaan we weer met de krultang aan de slag.

Top influencers bij Fendi

Bij Fendi was sprake van een soort Diesel-denim effect. Veel fashion addicts die de show van Diesel hadden bijgewoond, waren gelijk maar even bij Fendi gaan kijken, ook al mochten ze daar natuurlijk niet naar binnen.

Caro Daur top influencer
Streetstyle mode bij Fendi. Top influencer Caro Daur. Foto Charlotte Mesman

De front row peopletjes bij Fendi waren er gemakkelijk uit te halen. Ten eerste omdat enkel top influencers naar binnen mochten (en die kennen we van gezicht), en ten tweede omdat ze bijna allemaal key items uit de wintercollectie van Fendi droegen. We zagen vooral veel doorzichtig jurkjes, al dan niet met asymmetrisch schootje van Fendi, voorbijkomen.

Later in het seizoen zullen we op de collecties die op de catwalks hebben geshowd ingaan, maar we willen je alvast meegeven dat de kapsels van de modellen waanzinnig waren: een soort wilde seventies looks met heel veel haar in het gezicht en double cuts. Bekijk de video hieronder maar eens.

Sara Sampaio en Elisabetta Canalis bij de modeshow van Alberta Ferretti

Sara Sampaio
Streetstyle mode bij Alberta Ferretti. Top influencer Sara Sampaio. Foto Charlotte Mesman

Rond de showlocatie van Alberta Ferretti was het chaos, niet in het minst omdat die tegenover een lagere school lag die op dat moment uitging. In de straat was er geen doorkomen aan. Ook hier presenteerden zich de top influencers: Caro Daur, Karina Nigay, Leonie Hanne, Emili Sindlev, Niki Wu Jie, Anna Dello Russo. Andere front rowers waren Sara Sampaio en Elisabetta Canalis, ex van George Clooney.

Wij hebben het na Ferretti voor gezien gehouden omdat er nog het nodige materiaal moet worden verwerkt (we gaan door tot in de kleine uurtjes) en er ijverig moet worden geschreven. Zoals dit verslagje dat regelrecht en in real time vanuit Milaan naar jullie toekomt.

Klik hier voor de street style mode heren

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Door

Charlotte

Charlotte is Fashion & Beauty Director van Trendystyle. Ze werkte als model in Milaan, was advocaat en richtte Trendystyle op. Elk seizoen is ze bij de Fashion Weeks in Milaan en Parijs te vinden.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)