Trendystyle | Fashion | Zo zag onze dag 3 van de Milan Fashion Week zomer 2023 eruit

Zo zag onze dag 3 van de Milan Fashion Week zomer 2023 eruit

Dag 3 van de Milan Fashion Week ging goed van start met de modeshow van Max Mara. Een ander topmoment was Prada.

Milan Fashion Week zomer 2023
Streetstyle bij Max Mara tijdens de Milan Fashion Week zomer 2023. In het midden: Tamara Kalinic. Foto Charlotte Mesman

De derde dag van de Milan Fashion Week zomer 2023 zit er voor ons op. Dit seizoen concentreren we ons op de street style want eigenlijk willen we allemaal het liefst zien hoe ‘gewone mensen’ de nieuwe modecollecties voor het komende seizoen (winter 2022 2023) dragen.

Milan Fashion Week zomer 2023: Max Mara

Milan Fashion Week zomer 2023
Streetstyle bij Max Mara. Teddy rok. Foto Charlotte Mesman

Wat dat betreft kwamen we bij Max Mara aan onze trekken. Om 9 uur in de morgen was het plein voor het Beursgebouw waar de modeshow voor lente zomer 2023 werd gehouden, al gevuld met influencers en andere genodigden in Max Mara outfits voor winter 2022 2023.

Zo ongeveer de hele wintercollectie trok aan ons voorbij, dit keer niet geshowd door de fashion modellen maar door de fashion peopletjes. Wat we zo allemaal zagen dragen, nu eens niet op de catwalk maar op straat: een lange rode knitwear jurk, teddy jassen, grote teddy tassen, een lange mouwloze puffer coat, camelkleurige wintertruien, wijde camelkleurige broeken met bandplooi, camelkleurige broekpakken, teddy rokken, gewatteerde rokjes, trui-jurken in het zwarte, witte en grijze ‘wiebers’ en overknee laarzen met schacht in knitwear, alles uit de collectie voor winter 2022 2023.

Adut Akech, één van de meest gevraagde modellen van het moment

Fashion modellen
Model Adut Akech off-duty na de show van Max Mara. Foto Charlotte Mesman

Natuurlijk maakten we ook models off-duty foto’s én een video voor je. Want iedereen is toch altijd weer heel nieuwsgierig naar hoe de modellen zich kleden en hoe ze eruit zien als ze geen catwalk lopen. Bij Max Mara stuitten we op Adut Akech, geboren in Zuid-Soedan tijdens een reis naar het vluchtelingenkamp in Kenya, en opgegroeid in Australië. Adut is op dit moment één van de meest gevraagde modellen.

Chaos bij Dsquared2

Milan Fashion Week zomer 2023
Dsquared2 outfit bij de Dsquared2 modeshow. Foto Charlotte Mesman

Bij de modeshow van Dsquared2 stuitten we onverwacht op heel ongunstige omstandigheden. Het Italiaanse modehuis, bekend om zijn casualwear en denim, showde in de smalle Via Brera. De limousines van het publiek blokkeerden de straat compleet. Er was geen doorkomen aan. Street style mode plaatjes maken was zo ongeveer onmogelijk. Gelukkig shootten we wel wat modellen off-duty.

Doorzichtige rokken en witte tanktops bij Prada

Amalie Gassmann
Street style bij Prada. Influencer Amalie Gassmann. Foto Charlotte Mesman

Bij Prada was de situatie gelukkig heel anders. Prada showt altijd in Fondazione Prada, in eigen huis dus, en rond deze showlocatie is er veel ruimte. Bovendien was de straat afgezet. Ideale omstandigheden dus om het modevolk en de influencers goed te fotograferen. We namen het ervan 🙂

Opvallend was hier dat bijna alle influencers dezelfde doorzichtige Prada rok droegen met daarop een witte tanktop met Prada-logo. Weinig variatie in de looks dus. By the way, witte tanktops zijn dé mode trend voor winter 2022 2023.

Total black en zwarte laklaarzen bij Emporio Armani

Milan Fashion Week zomer 2023
Street style bij Emporio Armani. Foto Charlotte Mesman

Ook bij Emporio Armani, de jonge lijn van Giorgio Armani, waren de street style looks eentonig: veel total black outfits met zwarte overknee laklaarzen. Dat zwart terug in de mode is, is in ieder geval een feit 🙂

Tot zover onze dag 3 van de Milan Fashion Week. Morgen meer.

Klik hier voor de streetstyle trends voor de heren

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Door

Charlotte

Charlotte Mesman is Fashion & Beauty Director van Trendystyle.nl. Ze werkte als model in Milaan, was advocaat en richtte Trendystyle op. Elk seizoen is ze bij de Fashion Weeks in Milaan en Parijs te vinden.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE