Trendystyle | Fashion | Mode look van de dag: korset en peplum ceintuur

Mode look van de dag: korset en peplum ceintuur

Onze mode look van de dag is een waanzinnig coole creatie van Fendi voor herfst winter 2022 2023. Compleet met korset en peplum ceintuur.

Modetrends winter 2022 2023
Mode look met korset en peplum ceintuur. Photo courtesy of Fendi

De nieuwe wintermode voor herfst winter 2022 2023 komt met verrassende trends maar ook met klassiekers die we op een ongebruikelijke manier gaan dragen. Fendi bijvoorbeeld kwam met spannende combinaties van peplum ceintuur en korset.

Het grappige is dat zowel peplums als korsetten het licht zagen in het antieke Griekenland. Peplums zouden al in 1600 voor Christus gedragen zijn. In het oude Griekenland heetten ze ‘peplos’ en waren het veelal uitwaaierende, mouwloze topjes die los over jurken werden gedragen. Vandaag de dag staan peplums bekend als uitwaaierende schootjes. Ze kunnen los worden gedragen of deel uitmaken van een top, jasje of blouse.

Korsetten, ook wel lijfjes genoemd, zouden vanaf 500 voor Christus in het antieke Griekenland gedragen worden.

Zowel peplums als korsetten keerden in de loop der eeuwen steeds weer in de mode terug. Zo werd het peplum dankzij Christian Dior in de jaren ’50 (opnieuw) enorm populair. Korsetten daarentegen maakten steevast deel uit van de zeventiende- en achttiende-eeuwse damesgarderobe en werden in de jaren ’80 (think Madonna) en ’90 supercool.

Korset en peplum ceintuur bij Fendi winter 2022 2023

Modetrends winter 2022 2023
Mode look met korset en peplum ceintuur. Photo courtesy of Fendi

En nu komt het. Het Italiaanse modehuis Fendi heeft in de wintercollectie voor herfst winter 2022 2023 peplum en korset met elkaar gecombineerd. Dat levert een waanzinnig cool en vernieuwend resultaat op.

De basis voor deze look is een doorzichtige longuette (doorzichtige stofjes zijn ook een modetrend voor winter 2022 2023) met daarop een slank afkledende blouse in een heel klein pied-de-poule patroon.

Maar nu komt het: over de blouse wordt een korset met baleinen en voorgevormde cups in wederom pied-de-poule gedragen. En daarover gaat nog eens een ceintuur met asymmetrisch peplum. De ceintuur wordt met een gesp gesloten maar het summum is het microscopische tasje dat aan het peplum hangt.

We bedoelen maar… hoe kan je het verzinnen?

Bekijk deze creatie van Fendi maar eens goed. Supercool, toch?

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Door

Charlotte

Charlotte Mesman is Fashion & Beauty Director van Trendystyle.nl. Ze werkte als model in Milaan, was advocaat en richtte Trendystyle op. Elk seizoen is ze bij de Fashion Weeks in Milaan en Parijs te vinden.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE