Trendystyle | Fashion | Dit moet je weten over de mode stijl van topmodel Fran Summers

Dit moet je weten over de mode stijl van topmodel Fran Summers

Brits topmodel Fran Summers heeft haar heel eigen mode stijl die je casual-chic zou kunnen noemen. Laat je inspireren.

Mode stijl Fran Summers
Dit moet je weten over de mode stijl van topmodel Fran Summers. Foto Charlotte Mesman

Als je op de covers van British Vogue, Vogue Italia en American Vogue gestaan hebt, dan behoor je tot de categorie topmodellen. Dat is het geval van Fran Summers. Ze is de muze van modefotografen en fashion designers. Maar ze is ook onze muze! Haar streetstyle looks als model off-duty (zoals dat heet) zijn supercool.

Fran heeft zo haar eigen kleding stijl maar het meest kenmerkende voor dit Britse topmodel is misschien dat ze de capaciteit heeft om steeds onherkenbaar te veranderen. Elke keer opnieuw moeten we haar ‘ontdekken’.

Waar haar kleding stijl – casual cool – een constante is, verandert ze elke keer drastisch van haarkleur en haarstijl. Voeg daar een lange rij fancy brillen aan toe en je bent al snel het spoor bijster. Wij in ieder geval wel. Maar juist die gedaantewisselingen maken deel uit van haar persoonlijkheid.

Mode stijl Fran Summers
Fran Summers bij Alberta Ferretti tijdens de Milan Fashion Week. Foto ADVERSUS

Tijdens de Fashion Weeks van afgelopen september en oktober had Fran een kort roodachtig kapsel met een wat lange voorkant die als pony of lok kan worden gedragen, gelaagde zijkanten en wat langer haar in de nek. Eerder had Fran een bijna zwarte pixie cut maar ook schouderlang platinablond haar en kastanjebruin lang haar met een zware pony 🙂

Ook al herkennen we haar soms op het eerste gezicht niet, ze trekt altijd onze aandacht met haar fashion looks die casual maar ook onovertroffen cool en chic zijn.

De mode stijl van Fran Summers

Bij Alberta Ferretti in Milaan kwam ze na afloop van de show in een halflange regenjas met daaronder een minirokje naar buiten. Aan haar voeten droeg ze zwarte schoenen met witte sokken die we kleine schoolmeisjes wel zien dragen. Ook de regenjas doet ons terugdenken aan onze kinderjaren. Dat Fran precies weet wat ze draagt en welk effect ze beoogt, zie je ook aan haar houding op onze streetstyle foto. Superlief!

Kleding stijl van Fran Summers
Fran Summers bij Hermès tijdens de Paris Fashion Week. Foto Charlotte Mesman

Bij Hermès in Parijs zagen we haar met een volwassen look: een superchique patchwork kokerrok met een geraffineerde truitje met knoopjes en colletje. Hier was haar haar niet achterover gestyled zoals bij Ferretti in Milaan maar luchtig en natuurlijk geföhnd.

Maar het waren vooral de mode accessoires die het ‘m deden. De grote bril met zwaar montuur, de grote schoudertas en haar schoenen/boots! Vooral die schoenen/boots. Deze look straalt luxe en stijl uit.

Frans looks brengen het stijladvies in gedachten dat mode experts maar al te graag herhalen: investeer liever één keer goed in een exclusief en tijdloos item dan in meerdere (vele) goedkope(re) items. Op die manier bouw je in de loop van de tijd een interessante garderobe op en ontwikkel je een heel eigen stijl.

Klik hier voor streetstyle mode voor de heren

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Door

Charlotte

Charlotte Mesman is Fashion & Beauty Director van Trendystyle.nl. Ze werkte als model in Milaan, was advocaat en richtte Trendystyle op. Elk seizoen is ze bij de Fashion Weeks in Milaan en Parijs te vinden.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE