Trendystyle | Beauty | Dit zijn de populairste bobkapsels voor najaar 2022

Dit zijn de populairste bobkapsels voor najaar 2022

Bobkapsels zijn opnieuw een grote haartrend. De bobkapsels voor najaar 2022 zijn supercool met beweging in de haarpunten.

Bobkapsels voor najaar 2022
Dit zijn de populairste bobkapsels voor najaar 2022. Foto Charlotte Mesman

Tijdens de Fashion Weeks zagen we supercoole up-to-date kapsels voorbijkomen. Bobkapsels zijn opnieuw hot, dat bleek wel. De bobkapsels voor najaar 2022 zijn vrij eenvoudig met ietwat beweging in de haarpunten.

Het bobkapsel dat je op onze streetstyle foto’s ziet, spotten we bij de show van Chanel in Parijs. We waren er op slag verliefd op. Zo’n kapseltje is enorm stijlvol, kort en vlot, maar tegelijkertijd vrouwelijk en klassiek. Het heeft zo ongeveer alles.

Tegelijkertijd is het ook heel veelzijdig. Je kunt het op allerlei manieren stylen. Luchtig en natuurlijk maar ook glad om het hoofd, of zelfs in een wet look.

De haarsnit

Bobkapsels voor najaar 2022
Dit zijn de populairste bobkapsels voor najaar 2022. Foto Charlotte Mesman

De haarsnit op zich is vrij eenvoudig. Het kapseltje is recht afgeknipt (je kapper zal hiervoor de schaar gebruiken) maar in de onderste haarpunten zit een kleine beweging. Die kan verkregen worden met een kappersmesje. De punten worden hierdoor wat uitgedund en minder zwaar.  Zet de föhn erop en ze krijgen een zacht volume.

De voorste lokken zijn wat korter, net geen pony, maar genoeg om het gezicht te omlijsten.

De haarstyling

Op onze streetstyle foto’s wordt het haar achter de oren gedragen maar je kunt het ook naar voren halen en het over je oren laten vallen.

Een opvallende haartrend voor najaar 2022 is: het haar achter je oren dragen op de voorste haarlokken na. Die draag je vòòr je oren op zo’n manier dat je oren zelf vrij blijven. Je oren steken als het uit ware uit je haar. Dit is een hippe haartrend die we onder meer op de catwalk van Prada voor zomer 2023 zagen.

Zoals je ziet, kun je met zo’n eenvoudig bobkapsel ongelooflijk veel kanten op. Zo’n kapsel laat zich het mooist dragen met een natuurlijke make-up look. Maak je wenkbrauwen mooi op, corrigeer je huid waar nodig en verzorg je lippen met een balsem. Meer heb je niet nodig.

Bekijk de foto’s maar eens en laat je inspireren.

Klik hier voor kapseltrends voor de heren

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.nl, het lifestyle magazine voor trendy vrouwen.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE