Trendystyle | Fashion | Mode trend 2023: personaliseren. Tip: je kleding laten bedrukken

Mode trend 2023: personaliseren. Tip: je kleding laten bedrukken

Een maxi trend in de mode voor 2023 is om je look eigen, persoonlijke twist mee te geven. Dat kan je op verschillende manieren doen.

Mode trends 2023: je kleding laten bedrukken
Maxi mode trend 2023: personaliseren. Een idee? Je kleding laten bedrukken

Vraag de modevakmensen ‘Hoe zien de modetrends voor het komende seizoen eruit?’ en je krijgt te horen: ‘Er zijn geen modetrends meer’. Natuurlijk is dat niet waar want elk nieuw seizoen, en dat geldt ook voor lente zomer 2023, zijn er altijd wel rode lijnen in de modecollecties van de internationale modehuizen, de modeketens en de streetstyle mode te ontdekken (gelukkig maar anders konden we wel ophouden met Trendystyle!). Maar wat de modemensen bedoelen, is: ‘Het belangrijkst is dat je je outfit een eigen, persoonlijke twist meegeeft.’

Een persoonlijke twist

De hoofdregel voor het toevoegen van een ‘persoonlijke twist’ is de trends niet klakkeloos overnemen. Dus: kies wat bij jou, bij jouw persoonlijkheid, past en ontwikkel je eigen stijl. Dit kun je doen door aparte combinaties te leggen, door kledingstukken van vorige seizoenen waar je aan gehecht bent te combineren met een kledingstuk volgens de nieuwste modetrends, door altijd vast te houden aan je eigen smaak, maar je kunt ook nog een stap verder en je look extra personaliseren. Hoe? Een idee is: je kleding laten bedrukken.

Eigen ideeën

Ooit had ik een T-shirt met het opschrift ‘Keep the mood’. Vriendlief was het op een onbewaakt moment te lijf gegaan met een zwarte viltstift en had een vinkje tussen ‘the’ en ‘mood’ geplaatst met daarboven het woord ‘BAD’ (ik moet in een bijzonder slecht humeur zijn geweest). Mijn ‘Keep the BAD mood’ T-shirt bleek een enorme traffic stopper. Jammer genoeg liep de viltstift in de was uit – bye T-shirt – en later heb ik – om dit verlies goed te maken – de slogan op een hoodie laten drukken. Met hetzelfde succes (en een mooier resultaat want de druktechnieken zijn steeds geavanceerder).

Jij bent uniek!

Je kleding laten bedrukken met eigen vondsten, eigen slogans, een eigen dessin is een manier om een creatieve en originele stempel op je look te drukken. Think lijfspreuken, grappige uitspraken of wijze woorden die je op één of andere manier geraakt hebben of iets met jou te maken hebben. Je kunt natuurlijk ook denken aan een afbeelding, een mooie foto van jezelf of iets wat je zelf ontworpen hebt. Je kunt er zelfs een boodschap mee uitdragen, misschien wel iets (liefs) dat je tegen iemand wilt zeggen maar waar je de moed niet voor kunt vinden.

Kleding laten bedrukken wordt op deze manier iets om je eigen persoonlijkheid en mood te onderstrepen en om je mode look een heel eigen touch mee te geven. Kijk maar eens hoeveel T-shirts en hoodies met afbeeldingen er in de kledingrekken hangen. Dan is het toch veel leuker om met een eigen vondst te komen? Iets dat het unieke in jou onderstreept. Waar daar gaat het uiteindelijk om. Jij bent uniek.

Klik hier voor modetrends voor de heren op Adversus

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.nl, het lifestyle magazine voor trendy vrouwen.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE