Trendystyle | Fashion | Zo draag je regular fit broeken. Onze tips en trends

Zo draag je regular fit broeken. Onze tips en trends

Oversized pants, cargobroeken. Mooi en wel, maar op de werkvloer en fiets werken ze vaak niet. Hier komt de regular fit in beeld.

Tips en trends. Regular fit broeken
Tips en trends. Regular fit broeken

Al sinds jaren staan de modetrends in het teken van oversized volumes. Wijd is op de internationale catwalks dé macrotrend en voorlopig zal dat nog wel even zo blijven. Ook in de modecollecties voor zomer 2023 en winter 2023 2024 van de grote modehuizen fladderen de kleren nog steeds losjes om het lijf. Jassen, blazers, truien, jurken en ook broeken zijn wijd. Sommigen zweren erbij, anderen houden het liever bij regular fit broeken.

Oversized of regular fit broeken?

Oversized mag dan een huge modetrend zijn, niet iedereen is er even blij mee. Wijde volumes vragen om een behoorlijke lichaamslengte en zijn vaak niet bepaald flatterend omdat ze je silhouet snel ‘bulky’ of ‘boxy’ maken. Op de werkvloer komt een minder zwierig en fladderend silhouet in de regel professioneler over en ga maar eens op de fiets zitten met al stof om je kuiten.

Dit alles verklaart meteen waarom regular en slim fit broeken, ondanks de imprint van de grote modehuizen, nog altijd volop bij veel modemerken en het straatbeeld te vinden zijn.

Tips en trends voor regular en slim fit broeken

Voor wie is de regular of slim fit broek geschikt? Het antwoord is eigenlijk: voor iedereen, jong en oud, en ongeacht je figuur en je lichaamslengte. Broeken die mooi om je buik, billen en benen vallen, stroomlijnen je silhouet en kleden slank af. Ben je petite, dan doet zo’n broek, in tegenstelling tot een oversized broek, je langer lijken.

Het meest flatterende model is een regular of slim fit met medium waist zodat de broek je zowel van voren als van achteren mooi afkleedt. Omdat de stof anders dan bij een oversized broek niet overvloedig is en op de buik geen ‘luchtbellen’ vertoont, doen dit soort broeken ook je taille slanker overkomen.

Ga je voor een regular of slim fit broek, kies dan wel een model met een goede pasvorm en van hoogwaardige kwaliteit (zie bijvoorbeeld: Cambio broeken). De broek moet slank afkleden zonder aan te spannen of rimpels te vertonen. Is de kwaliteit niet goed, dan zal de broek snel tekenen, schoonheidsfoutjes accentueren en de contouren van je ondergoed laten zien. Ook in geval van een stretch broek is de kwaliteit van groot belang.

Verder moet je natuurlijk de goede maat te pakken hebben. Een vuistregel om te checken of de taille past, is de volgende: je moet twee vingers in de taille kunnen steken. Lukt dat niet, dan is de tailleband te strak. Houd er wel rekening mee dat je taille niet altijd dezelfde omvang heeft.

Vertoont de broek rimpels of luchtbellen of spant die op bepaalde punten aan (bijvoorbeeld rond de rits of knoop) dan is de maat of het model voor jou niet geschikt. Controleer ook of de tailleband niet naar beneden trekt. Fixeer dus niet op een maat of model maar probeer meerdere maten en broeken.

Ook de lengte is van belang. Bedenk van tevoren welke schoenen – ballerina’s, sneakers, booties, pumps – je onder je broek gaat dragen en draag die dan ook daadwerkelijk tijdens het passen.

Probeer de broek tijdens het zitten en bukken. Zit de broek comfortabel en zakt de broek tijdens het bukken niet af?

Conclusie

Kortom, het vinden van de juiste regular of slim fit broek vergt enig speurwerk en tijd plus een goede pasvorm en kwaliteit, maar heb je eenmaal een goed exemplaar gevonden, dan doet-ie wonderen voor je figuur.

Klik hier voor mode tips en trends voor de heren op ADVERSUS

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.nl, het lifestyle magazine voor trendy vrouwen.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE