Trendystyle | Fashion | Dit is de hoed waar de mode mensen deze winter mee weglopen

Dit is de hoed waar de mode mensen deze winter mee weglopen

Winter is aantocht. Tijd voor een hippe muts of hoed. Dit is de hoed waar de modemensen deze winter mee weglopen.

Modeaccessoires winter 2023
Modeaccessoires winter 2023. De fluffy hoed. Foto Charlotte Mesman

Het klassieke vissershoedje is nog steeds cool maar onder de modeaccessoires voor winter 2022 2023 komen we ook nieuwe dingen tegen. Dé hoed waar de modemensen dit seizoen mee weglopen, is een oversized fluffy hoed. Dat kan overigens ook een (soort) vissershoedje zijn.

De nieuwigheid zit ‘m namelijk vooral in het materiaal en de afmetingen. Denk aan grote (nep!)bonten of teddy hoeden die heerlijk diep over je oren zakken. Ze beschermen fantastisch tegen de kou. Maar ze zijn ook supertrendy.

Mochten ze al een nadeel hebben, dan is dat misschien dat je er niet onopgemerkt in blijft. Aan de andere kant kun je je gezicht er wel goed in verschuilen. Een beetje mysterie in de mode kan nooit kwaad 🙂

De hoeden komen in allerlei kleuren en modellen. Zwart en gigagroot voor een chique look maar ook in speelse pastels zoals het pistachegroene visserhoedje (daar heb je hem dan toch weer) dat influencer Molly Chiang bij de modeshow van Prada in Milaan droeg.

Hoe draag je de fluffy hoed?

Modeaccessoires winter 2023
Modeaccessoires winter 2023. De fluffy hoed. Foto Charlotte Mesman

Overigens hoef je niet te wachten tot het vriest of sneeuwt om je met zo’n oversized fluffy geval te vertonen. Deze hoeden mag je, zoals je op onze streetstyle foto’s ziet, zelfs bij een luchtige outfit dragen. Want juist daarmee voldoe je aan de succesformule die de modemensen maar al te graag toepassen: speel met contrasten en leg onverwachte combinaties. Een fluffy hoed bij een doorzichtige jurk bijvoorbeeld is super.

Niet alleen qua kleur en combinaties moeten er keuzes worden gemaakt, de vraag is ook wat je met je haar doet. Je kunt het er helemaal onder stoppen zoals influencer Sira Pevida met haar lange lokken heeft gedaan. Maar heb je halflang haar of een bob kapsel zoals Molly Chiang dan kan het ook heel leuk zijn om je haar onder je hoed uit te laten piepen.

En natuurlijk besteed je extra aandacht aan je mond want die wordt door zo’n oversized fluffy hoed extra geaccentueerd. Stem je lippenstift op je hoed af. Lippenstift is terug in de mode. Ga voor een statement kleur of voor juicy lips met een heleboel gloss.

Bekijk onze streetstyle foto’s en laat je inspireren. Met een modeaccessoire als een fluffy hoed is jouw look ineens fashionable.

Klik hier voor streetstyle mode voor de heren

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Door

Charlotte

Charlotte Mesman is Fashion & Beauty Director van Trendystyle.nl. Ze werkte als model in Milaan, was advocaat en richtte Trendystyle op. Elk seizoen is ze bij de Fashion Weeks in Milaan en Parijs te vinden.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE