Trendystyle | Fashion | Urban resort is de nieuwe modecollectie van Michael Kors voor zomer 2023

Urban resort is de nieuwe modecollectie van Michael Kors voor zomer 2023

In New York showde onlangs de nieuwe modecollectie van Michael Kors voor zomer 2023. De collectie is een mix van stadse en resort invloeden.

Modetrends zomer 2023
Michael Kors zomer 2023. Photo courtesy of Michael Kors

Urban resort was het thema van de Michael Kors catwalkshow voor lente zomer 2023 die afgelopen 14 september in Manhattan, vlakbij de West Village, plaatsvond. De catwalk met zowel stadse invloeden als verwijzingen naar het weelderig groen van luxe resorts symboliseerde de versmelting van stedelijkheid en natuur.

Modetrends zomer 2023
Photo courtesy of Michael Kors

‘Urban resort is voor mij het beste van twee werelden, het is de luxe en strakke elegantie van het stadsleven met de relaxte glamour die je in de beste resorts aantreft,’ zegt Michael Kors. ‘In deze collectie kom je veel elementen tegen die je normaal op vakantie terugziet – veel wit, veel bloot, zachte kaftans, sandalen – vermengd met het scherpe maatwerk en de glans waarin je in een stedelijke omgeving wilt schitteren.’

Modetrends zomer 2023
Photo courtesy of Michael Kors

Op de catwalk showde van alles: van sarongs en kaftans tot scherp gesneden maatpakken en Chesterfield-jassen. Een palet van fris wit, grafisch zwart, tropische limoen en pittig papaver wordt afgezet tegen zachte tinten van parelmoer, zilver, duin en goud. Beweging en licht worden geaccentueerd door romantische franjes, hoogglanzende pailletten en ‘vloeibare’ stoffen die dan weer contrasteren met de architecturale silhouetten en sculpturale sieraden. Het resultaat is een garderobe die geschikt is voor elke bestemming over de hele wereld.

Modetrends zomer 2023
Photo courtesy of Michael Kors

A-listers op de front row bij Michael Kors

Nummers als “Killing Me Softly” en “Bolero” begeleidden de  modellen als Bella Hadid, Mica Argañaraz, Adut Akech, Rianne Van Rompaey, Carmen Kass, Alton Mason, Mariacarla Boscono en Paloma Elsesser op de catwalk. Dankzij een speciaal raam van vloer tot plafond kon het publiek de modeshow vanaf 10th Avenue bekijken.

Modetrends zomer 2023
Photo courtesy of Michael Kors

Geïnspireerd door Michaels overtuiging dat ‘een stadsstraat de ultieme catwalk’ is, strekte de catwalk zich uit tot 10th Avenue, waar de modellen de catwalk afsloten voor  25 studenten van het Fashion Institute of Technology, Michael’s alma mater.

Modetrends zomer 2023
Photo courtesy of Michael Kors

Anne Hathaway, Serena Williams en Vanessa Hudgens behoorden tot de A-listers op de eerste rij. Daar waren ook Suki Waterhouse, Emilia Jones, Matilde Gioli, Alexandra Daddario, Keke Palmer, Sabrina Carpenter, Lori Harvey, en La La Anthony te vinden.

Modetrends zomer 2023
Photo courtesy of Michael Kors

Klik hier voor de modetrends voor zomer 2023 voor de heren

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.nl, het lifestyle magazine voor trendy vrouwen.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE