Trendystyle | Fashion | Trend alert: de Schotse ruit is cool. Zo draag je tartan

Trend alert: de Schotse ruit is cool. Zo draag je tartan

De Schotse ruit is het weer helemaal. Rode tartan is super voor de Feesten 2022 maar er kan zoveel meer. Check deze mode ideeën.

Modetrends winter 2022 2023. De Schotse ruit
Modetrends winter 2022 2023. De Schotse ruit. Streetstyle bij Gucci. Foto Charlotte Mesman

De Schotse ruit is onlosmakelijk met de winter verbonden. Je hoeft maar aan de klassieke rood-groen-met-witte ruit te denken, en je ziet besneeuwde landschappen en kerstbomen met sfeervolle verlichting voor je, misschien wel met vrolijk roodgeruite pakjes eronder. Maar tartan, dat stofje met kleurrijke ruiten, neemt deze winter ook andere gedaantes aan. Volgens de modetrends voor winter 2022 2023 gaan we ruiten in allerlei kleuren en moods dragen, ook in het geel!

De geel-met-zwarte ruit

Modetrends winter 2022 2023. De Schotse ruit
Modetrends winter 2022 2023. De Schotse ruit. Streetstyle bij Gucci. Foto Charlotte Mesman

Laten we dan gelijk maar even met die geel-met-zwarte ruit beginnen. Deze ongewone ruit komt uit de koker van Gucci en is zich als een olievlek aan het verspreiden. Het is een spannende ruit voor iedereen die wat mode lef heeft. Deze ruit kun je overigens, net zoals alle andere ruiten, als broekpak dragen, maar ook als losse blazer of rok. We komen deze ‘m ook in mode accessoires als tassen en zelfs mocassins tegen.

Het Schotse rokje

Met de terugkeer van de jaren ’90 kon het niet uitblijven: het Schotse (plooi)rokje is terug. Ook dit rokje kun je weer op allerlei manieren dragen. Met een bijbehorende blazer, maar ook met een grote trui, met hoge laarzen, maar ook – afhankelijk van de gelegenheid – met pumps.

De mannelijke ruiten voor ultravrouwelijke outfits

Modetrends winter 2022 2023. De Schotse ruit
Modetrends winter 2022 2023. De Schotse ruit. Streetstyle bij Miu Miu. Foto Charlotte Mesman

Nog leuker is volgens ons de stoere, mannelijke ruit met uitgesproken Britse twist, vooral als het kledingstuk op zich supervrouwelijk is. Denk hierbij aan schaamteloos korte, rechte minirokjes (Miu Miu) of knielange rokken met lage taille waar satijnen boxershorts bovenuit piepen (wederom Miu Miu).

Deze korte rokjes kun je natuurlijk weer op allerlei manieren dragen. Voor een up-to-date look combineer je zo’n stoer geruit rokje met een blauw-wit streepjesoverhemd (weer een androgyne touch) en een oversized leren jack. Of met een lange ruitenjas. Het zijn maar ideeën. Ook hier mag je er weer van maken wat je wilt.

Zo kan het voor de Feestdagen heel leuk zijn om zo’n mannelijke ruit met iets roods te combineren.

Mannelijke ruiten voor ruitenpakken

Wil je die androgyne look helemaal doortrekken, kies dan voor een broekpak in een mannelijke ruit en draag er – zoals bij Gucci – een witte blouse en een zwart dasje bij. Eronder draag je een paar chunky mocassins maar in je oren bungelen grote oorbellen en op je hoofd prijkt een speels baretje. Do you get the look?

Klik hier voor modetrends voor de heren

Charlotte Mesman

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Door

Charlotte

Charlotte Mesman is Fashion & Beauty Director van Trendystyle.nl. Ze werkte als model in Milaan, was advocaat en richtte Trendystyle op. Elk seizoen is ze bij de Fashion Weeks in Milaan en Parijs te vinden.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE