Trendystyle | Fashion | Modelook van de dag: puffercoats en mocassins voor najaar 2022

Modelook van de dag: puffercoats en mocassins voor najaar 2022

Zo werkt de 30/70% vuistregel voor het samenstellen van een najaarsgarderobe. Let op de puffercoats en mocassins voor najaar 2022.

Modelook. Puffercoats en mocassins voor najaar 2022
Modelook van de dag: puffercoats en mocassins voor najaar 2022. Foto Charlotte Mesman

Is jouw capsule garderobe voor najaar 2022 al compleet? Heb jij de ‘basics’ bij elkaar die jou dit najaar stijlvol doorhelpen? Onze modelook van vandaag brengt je vast op ideeën.

Maar eerst even de basisregel voor het aanleggen van een stijlvolle garderobe. Die is nog altijd: 70% basics en 30% trends.

Met andere woorden: hoe cool en meeslepend de allernieuwste modetrends voor najaar 2022 (en winter 2022 2023 natuurlijk) ook mogen zijn, sla niet door in het aanschaffen van hippe items. Tenzij je een onbeperkt budget hebt natuurlijk.

Concentreer je op stijlvolle kledingstukken die passen bij jouw persoonlijkheid. En die ook echt een toegevoegde waarde voor jouw garderobe hebben.

Puffercoats voor najaar 2022

Modelook. Puffercoats en mocassins voor najaar 2022
Modelook van de dag: puffercoats en mocassins voor najaar 2022. Foto Charlotte Mesman

Een voorbeeld? Een klassieke puffercoat zoals op onze street style foto. Deze puffercoats spotten wij bij het Italiaanse modemerk Tod’s maar ook de grote modeketens en vele andere interessante modecollecties hebben ‘m in hun assortiment. Het is de ideale jas voor het najaar.

Let ook even op de kleur. Hier is de vuistregel: hippe kleurtjes zijn cool maar op klassieke kleuren – aardetinten als terracotta, roestbruin, zand – raak je veel minder snel uitgekeken. Bovendien laten die laatste kleuren zich heel gemakkelijk combineren.

Mocassins en zadeltassen voor najaar 2022

Ook als het om modeaccessoires gaat geldt de 70/30% regel. Een grapje is prima maar wil je lang plezier van je aankopen hebben, ga dan voor klassiekers. Met zadeltassen en mocassins kan het niet misgaan.

De modelook van de dag

Al deze klassiekers kom je in onze modelook van de dag tegen. De ‘trend’, het ‘grapje’ in deze look (30%) is de rok met koeienprint. Die maakt deze look die voor het merendeel uit klassiekers bestaat supercool.

Klik hier voor streetstyle looks voor de heren

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.nl, het lifestyle magazine voor trendy vrouwen.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE