Trendystyle | Fashion | Modetrends 2023. Het T-shirt voor dames. Check onze stijltips

Modetrends 2023. Het T-shirt voor dames. Check onze stijltips

Het T-shirt voor dames is een klassieker. Tijdloos, stijlvol en modern. Hoe eenvoudig ook, dit moet je weten.

Modetrends 2023. Het T-shirt voor dames. Check onze stijltips
Modetrends 2023. Het T-shirt voor dames. Check onze stijltips

Het T-shirt voor dames is een kledingstuk dat iedereen wel in de kast heeft. Toch willen we het nog wel eens onderwaarderen. Misschien komt dat omdat het zo’n perfecte basic is. Maar het is ook een waardig en zelfs trendy kledingstuk op zich. Reden waarom ook celebs en VIPs er maar al te vaak voor kiezen. Het T-shirt voor dames is bovendien een item dat bij uitstek past in de quiet luxury modetrend voor 2023. Alle reden om weer eens bij dit kledingstuk stil te staan.

Meer dan honderd jaar jong

Het T-shirt, zo gaat het verhaal, zou oorspronkelijk in de vroege jaren 1900 op de markt zijn gebracht als onderhemd voor vrijgezellen omdat het geen knopen had die aangenaaid moesten worden als ze eraf vielen. Later ging het deel uitmaken van het uniform van de Amerikaanse marine. In de jaren ’20, de jaren waarin de damesmode een soort revolutie doormaakte, begon ook het T-shirt voor dames in beeld te komen, maar het werd pas echt populair toen James Dean en Marlon Brando het in de jaren ’50 als zodanig in hun films gingen dragen. Het T-shirt werd een symbool van rebelse jongeren en werd geassocieerd met tegencultuurbewegingen zoals rock-‘n-roll en hippiecultuur. Inmiddels is die rebelse twist er wel af maar ondertussen heeft het T-shirt zijn jonge en moderne imago behouden.

Het T-shirt voor dames: voor elk wat wils

Met het T-shirt kun je alle kanten op en is geschikt voor elke leeftijd en gelegenheid, dressed up of dressed down. We hoeven je maar twee voorbeelden te geven om dat te snappen: 1. draag een klassiek wit T-shirt op een nette spijkerbroek met donkerblauwe blazer, haal er een gouden schakelketting en paar mocassins bij, en je hebt een professionele en ultrachique look waarmee je je over kunt vertonen en 2. draag een zwart T-shirt, misschien wel een rockband T-shirt, op een strakke spijkerbroek, shorts of cargobroek, om maar even bij de modetrends voor 2023 te blijven, en je hebt een coole outfit voor naar een rockconcert of gewoonweg een look om je stoer in te voelen. En wat te denken van een T-shirt met een wijde linnen broek en sandalen, om nog maar een voorbeeld te geven? Daarmee heb je een geweldige, relaxede zomerlook.

Welk materiaal?

Juist omdat het een heel eenvoudig kledingstuk is, is het van belang dat je voor een T-shirt van goede kwaliteit gaat, niet alleen qua pasvorm maar ook qua materiaal. Katoen is altijd goed maar je kunt ook denken aan viscose, linnen of mesh.

Stijlregels

Bij het kiezen van het model is het altijd van belang te bedenken wat je met een T-shirt wilt bereiken. We hebben een paar stijlregels voor je:

  • Voor een stijlvolle look ga je voor lange mouwen, perfect voor als je armen niet meer zo jong zijn.
  • Voor een jonge look volgens de modetrends voor zomer 2023 ga je voor een kort T-shirt, misschien wel met een stuk blote buik (cropped T-shirt).
  • Een ronde hals is elegant en altijd een veilige keuze. Een hoog gesloten ronde nek biedt je decolleté, een zwak punt, bovendien bescherming tegen de zon.
  • Een T-shirt met V-hals maakt lang.
  • T-shirts met V-hals zijn ook ideaal voor als je een wat ronder lichaamstype hebt waardoor je het accent van je buik naar boven verlegt.
  • Voor een klassieke look ga je voor een loose model.
  • Voor een jonge look kies je een slim fit tee dat dan wel perfect moet afkleden en zeker niet te strak mag zitten.
  • Slim fit T-shirts zijn ook ideaal voor als je een vrij recht figuur hebt en je je lichaam wat rondingen wilt meegeven.

Welke kleur?

Als je het ons vraagt, dan zouden we zeggen: laat je leiden door de quiet luxury trend en ga voor gedekte (niet)kleuren als zwart, wit, grijs, naturel tinten of strepen. Dit zijn klassiekers die je overal bij kunt dragen en die enorm stijlvol

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.nl, het lifestyle magazine voor trendy vrouwen.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE