Trendystyle | Fashion | Modetrends voor de feesten 2022: we gaan shinen in het fuchsiaroze!

Modetrends voor de feesten 2022: we gaan shinen in het fuchsiaroze!

Misschien heb je het al opgemerkt: fuchsiaroze domineert de modetrends voor de feesten 2022. We gaan schitteren in felroze tinten.

Modetrends voor de feesten 2022
Modetrends voor de feesten 2022: we gaan shinen in het fuchsiaroze! Photo courtesy of Valentino

Very Peri, een violetblauwe kleur, is officieel de modekleur van het jaar 2022 maar uiteindelijk heeft fuchsia de overhand gekregen. Deze kleur domineert ook de modetrends voor de feesten 2022. Kortom, we gaan shinen in fuchsiaroze.

Valentino fuchsia

Modetrends voor de feesten 2022
Modetrends voor de feesten 2022: we gaan shinen in het fuchsiaroze! Photo courtesy of Valentino

Het modehuis Valentino heeft hier een dikke vinger in de pap gehad. De modecollectie voor winter 2022 2023 zo ongeveer helemaal in het fuchsiaroze uitgevoerd. Sterker nog, de modeshow zelf stond helemaal in het teken van fuchsia, tot aan de catwalk, de lichten en de make-up toe.

Tijdens de presentatie van de nieuwe collectie, die voor lente zomer 2023, was het het publiek langs de catwalk dat geheel in het fuchsiaroze was gekleed. En nu is het onze beurt om ons in deze vrolijke en feestelijke kleur te hullen.

Fuchsia in de Feestmode voor 2022

Want kijk even bij de Feestmode voor 2022, in boetieks en bij de grote modeketens, en het valt je direct op: het is allemaal roze dat de klok slaat. Avondjurken en cocktailjurken in roze pailletten zijn een topper. Het is een welkome afwisseling op zwart en rood, kleuren die volgens de modetrends voor de Feesten 2022 overigens ook heel geliefd zijn.

Hoe draag je volgens de modetrends voor de feesten 2022?

De vraag is natuurlijk alweer hoe we zo’n modekleur gaan dragen en hoe – of – we deze kleur gaan combineren. Het antwoord is in dit geval heel eenvoudig: we gaan total pink looks. Van top tot teen in het fuchsia is hot.

Een paar kledingtips:

  • Combineer een fuchsiaroze jurk met fuchsia pantykousen.
  • Ga als het even kan ook voor fuchsia schoenen. Laat je budget het toe dan zijn fuchsia platform schoenen helemaal te gek.
  • Helemaal cool wordt het als je bij je fuchsia outfit ook nog eens een fuchsia jas draagt.
  • Het geheel combineer je met een fuchsia tas, misschien wel met fuchsia handschoenen.
  • En natuurlijk maak je je ogen op met een fuchsia kleurige oogschaduw.

Kortom, een heleboel fuchsia! Kijk maar eens wat je nog in de kast heb liggen. En anders is fuchsia met zwart ook altijd nog een mooie combinatie.

Klik hier voor modetrends voor de heren

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Door

Charlotte

Charlotte Mesman is Fashion & Beauty Director van Trendystyle.nl. Ze werkte als model in Milaan, was advocaat en richtte Trendystyle op. Elk seizoen is ze bij de Fashion Weeks in Milaan en Parijs te vinden.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE