Trendystyle | Beauty | Haartrends 2023. Is het boyfriend bob kapsel iets voor jou?

Haartrends 2023. Is het boyfriend bob kapsel iets voor jou?

Het bob kapsel is opnieuw de grote winnaar, ook in de haartrends 2023. Nieuwkomer is de ‘boyfriend’ bob. Misschien iets voor jou?

Bobkapsels 2023
De boyfriend bob. Foto Charlotte Mesman

Hoeveel soorten bob kapsels hebben we in de haartrends van de afgelopen jaren niet gezien? De Italian bob, de klassieke French bob, de airy bob, de bottleneck bob, de bixie (bob pixie), de blunt bob (kaarsrecht), de Torn bob, geïnspireerd door de jaren ’90 zangeres Natalie Imbruglia bekend om haar nummer ‘Torn’, en dan nu het boyfriend bob kapsel.

De boyfriend bob

Kapseltrends 2023
De boyfriend bob. Foto Charlotte Mesman

Eigenlijk komt de bobfriend bob wel een beetje in de buurt van de ‘Torn bob’.  Voor wie zich de bob van Natalie Imbruglia niet goed meer kan herinneren, even een opfrisser: het is een bob met een zijscheiding en lange lagen die tot net over de oren vallen, verder is het haar in de nek ietwat is uitgedund voor een jongensachtige twist.

De BF bob komt heel dicht in de buurt van de Torn bob. Ook dit bob kapsel is geïnspireerd door de jaren ’90 bob kapsels maar dan niet door dat van Natalie Imbruglia maar regelrecht door de bob coupes van de heren, ja heren!, uit die jaren.

Eigenlijk doen we hier hetzelfde als Natalie toen al deed: we laten ons inspireren door de haarsnitten van onze boyfriends, sterker nog: van de boyfriends uit de jaren ‘90. Het is dus een jongensachtige bob met nineties feeling maar dan natuurlijk wel in een 2023 variant.

Inspiratie: Leonardo DiCaprio in ‘Titanic’

De boyfriend bob is een vrij korte bob. De lengte is net over de oren of op de kaaklijn. Juist met deze haarlengte krijg je dat androgyne gevoel. De inspiratie is een beetje Leonardo DiCaprio in ‘Titanic’. Deze bob heeft anders dan de Torn bob geen of nauwelijks lagen.

Ook qua styling volgen we hier het voorbeeld van DiCaprio. De BF bob style je met een middenscheiding of een scheiding die net even iets opzij is geplaatst. Rond de scheiding behoudt het haar volume, het is dus niet plat geföhnd, waardoor het haar als een soort lange curtain bang om je gezicht valt. Pak de foto’s van DiCaprio uit de jaren ’90 er maar eens bij.

De boyfriend bob is een pittige halflange coupe, misschien net iets korter dan je gewend bent, maar wel supercool, zeker in de winter als we vaak grote kragen en hoge collen dragen.

Klik hier voor haartrends voor de heren voor 2023

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Door

Charlotte

Charlotte Mesman is Fashion & Beauty Director van Trendystyle.nl. Ze werkte als model in Milaan, was advocaat en richtte Trendystyle op. Elk seizoen is ze bij de Fashion Weeks in Milaan en Parijs te vinden.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE