Trendystyle | Beauty | Deze wenkbrauwtrends domineren in lente en zomer 2024

Deze wenkbrauwtrends domineren in lente en zomer 2024

Zin om je wenkbrauwen te updaten volgens de allernieuwste wenkbrauwtrends? Check dan even ons trend report voor 2024.

Wenkbrauwtrends 2024
Deze wenkbrauwtrends domineren in lente en zomer 2024. Foto Charlotte Mesman

De wenkbrauwenhype is over. We zijn niet meer obsessed met brows. Dat betekent niet dat we ze gaan verwaarlozen. We gaan er alleen volwassener mee om en omarmen hun natuurlijke vorm, ook al springen we op z’n tijd toch nog wel eens even uit de band met gebleekte wenkbrauwen of een tijdelijke versiering. Want in de nieuwe wenkbrauwtrends voor 2024 draait alles om de natuurlijke schoonheid van jouw eigen brows en vieren we individualiteit en artistieke expressie.

Wenkbrauwtrends 2024
Deze wenkbrauwtrends domineren in lente en zomer 2024. Foto Charlotte Mesman

Terug naar natuurlijke wenkbrauwen

Het tijdperk van de boy brow à la Cara Delevingne en van de zwaar gelamineerde wenkbrauwen loopt nu echt ten einde. Experts voorspellen voor lente zomer 2024 een terugkeer van een meer natuurlijke, getextureerde wenkbrauwvorm waarin je je eigen unieke wenkbrauwvorm omarmt en respecteert. De gedurfde en gestructureerde brow look van de afgelopen jaren krijgt meer finesse, wordt geraffineerder. De nadruk ligt op het verbeteren van je natuurlijke wenkbrauwlijn en volheid daarvan, in plaats van de vorm drastisch te veranderen.

Tip: dit kun je gemakkelijk zelf thuis doen door je wenkbrauwen te verven. Omdat je ook kleurloze haartjes meeneemt, lijken je wenkbrauwen met een verfje direct voller. Ook de verf versterkt het idee van volheid.

Ombre wenkbrauwen en baby brow lamination

Terwijl de overdreven gebeeldhouwde wenkbrauwen op zijn retour zijn, zullen twee belangrijke trends in 2024 domineren: ombre brows en een softere vorm van wenkbrauwlaminering.

Ombre brows herken je aan hun zachte, bijna mistige afwerking die verfijning uitstraalt. De wenkbrauwen worden naar de uiteinden toe geleidelijk donkerder waardoor je een verleidelijke, mysterieuze look krijgt.

Wenkbrauwen lamineren daarentegen blijft een populaire behandeling, maar met dan wel met een meer natuurlijke twist. De Baby Brow Lamination trend bijvoorbeeld biedt dezelfde strakke, glanzende afwerking, maar is tegelijkertijd ook meer casual.

Kleur en versieringen

In 2024 draait alles om zelfexpressie, en dat geldt ook voor de wenkbrauwen. Zo mag je met je je wenkbrauwen ook een echte kleur meegeven. Denk hierbij aan mooie pasteltinten of opvallende, levendige tinten voor een statement look. Ook versierde wenkbrauwen doen een duit in het zakje, van studs en parels tot pailletten en metaalfolie. Dit is een leuke trend om uit te proberen op feestjes.

Gebleekte wenkbrauwen

Wenkbrauwtrends 2024
Deze wenkbrauwtrends domineren in lente en zomer 2024. Foto Charlotte Mesman

De gedurfde, gebleekte wenkbrauwlook die de afgelopen jaren een comeback maakte, blijven we in 2024 zien. Met miljoenen TikTok-views en een stijging van meer dan 200% in Pinterest-zoekopdrachten blijft deze trend fashion-forward en een must voor de beautyfan die graag experimenteren.

Klik hier voor de beauty trends voor de heren op ADVERSUS

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Door

Charlotte

Charlotte Mesman is Fashion & Beauty Director van Trendystyle.nl. Ze werkte als model in Milaan, was advocaat en richtte Trendystyle op. Elk seizoen is ze bij de Fashion Weeks in Milaan en Parijs te vinden.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE