Trendystyle | Fashion | Rood is dé modekleur van februari 2024. Dit is waarom

Rood is dé modekleur van februari 2024. Dit is waarom

Rood is de modekleur van februari 2024. Kleed je van top tot teen in het rood. Of steel de show met rode loafers. Dit is waarom we nu rood dragen.

Rood is dé modekleur van februari 2024. Dit is waarom
Rood is dé modekleur van februari 2024. Dit is waarom. Foto ADVERSUS

Rood is dé it-kleur van februari 2024. Daar zijn meerdere redenen voor. Allereerst zit Valentijnsdag eraan te komen en rood is, dat weet iedereen, de kleur van liefde en passie. Maar er zit ook een ander feest aan te komen dat met rood geassocieerd wordt en dat is Chinees Nieuwjaar. Dit feest wordt steeds meer wereldwijd gevierd; op 10 februari begint het Jaar van de Draak. Verder is rood perfect om sombere dagen op te fleuren. En dan is er nog een modetrend die ons uitdaagt om rood te dragen, namelijk de mob wife trend.

Mob wife trend

De mob wife trend zullen we je even uitleggen. Deze trend is momenteel enorm populair dankzij TikTok. Mob wife zou je kunnen vertalen als ‘maffia vrouw’ en daarmee hebben we eigenlijk alles al gezegd. Deze modetrend voor 2024 is: opzichtig, glam to the max. Je mag het er dik bovenop leggen. In dit plaatje past rood helemaal.

Rode loafers

Maar daarmee hebben we nog niet alles gehad. Zo is er momenteel ook een subtrend, een microtrend, die bestaat uit: rode loafers. Wat je ook draagt, je mag er een paar rode instappers bij halen. Ze doen het net zo goed onder een spijkerbroek als onder een minirok met (fleece)panty’s.

Ton sur ton

Rood is dé modekleur van februari 2024. Dit is waarom
Rood is dé modekleur van februari 2024. Dit is waarom. Foto ADVERSUS

Verder zien we rood ook terug in ton sur ton outfits, of die nu een mob wife vibe of een quiet luxury mood hebben. We zijn het met je eens, het is een gewaagde keuze maar het kan ook héél mooi zijn. Zie de streetstyle look op onze foto.

Het red dress effect

Wel even goed om te weten voordat je vrolijk in je knalrode outfit de deur uitstapt, is dat er zoiets is als het ‘red dress effect’. Dit komt er kort gezegd op neer dat vrouwen in het rood aantrekkelijker zijn voor mannen dan vrouwen in andere kleuren. Dit effect zou wetenschappelijk bewezen zijn. En dan nog iets: er wordt wel aangenomen dat vrouwen in het rood sneller openstaan voor avances. Dit zijn dingen om te weten want je zou met je rode look in bepaalde omstandigheden wel eens de verkeerde signalen kunnen afgeven!

Klik hier voor de modetrends voor de heren op ADVERSUS

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Door

Charlotte

Charlotte Mesman is Fashion & Beauty Director van Trendystyle.nl. Ze werkte als model in Milaan, was advocaat en richtte Trendystyle op. Elk seizoen is ze bij de Fashion Weeks in Milaan en Parijs te vinden.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE