Trendystyle | Fashion | Streetstyle: het is alles (geel)goud wat er blinkt in de zomermode

Streetstyle: het is alles (geel)goud wat er blinkt in de zomermode

Tijdens de Paris Fashion Week in maart stond het al als een paal boven water: …

Goud in de streetstyle mode voor zomer 2023
Streetstyle: het is alles (geel)goud wat er blinkt in de mode voor zomer 2023. Op deze foto: Jenny Walton. Foto Charlotte Mesman

Tijdens de Paris Fashion Week in maart stond het al als een paal boven water: het is alles goud wat er blinkt in de mode voor zomer 2023. We spotten goudkleurige overjassen, goudkleurige broeken maar vooral ook goudkleurige schoenen en sandaaltjes. Goud blijft zijn eeuwenoude aantrekkingskracht behouden.

Goud in de streetstyle mode voor zomer 2023

Het is niet verwonderlijk dat goud voor de zomer het uitverkoren metaal is. Goud is de zon, goud is warm, goud hoort bij de zomer, net zoals zilver bij de maan en de koude winter hoort. Maar het straalt ook luxe uit, je maakt er een statement mee. Daarom associëren we dit kostbare metaal met feestelijke gelegenheden waarvoor we ons willen uitdossen.

Goud in de streetstyle mode voor zomer 2023
Streetstyle: het is alles (geel)goud wat er blinkt in de mode voor zomer 2023. Op deze foto: Jenny Walton. Foto Charlotte Mesman

Dit gaan we in zomer 2023 anders doen. We laten ons goudkleurige jurken, topjes, broeken en rokken niet meer achter voor dat feestje of die zomerparty maar trekken ze op doordeweekse dagen aan. Goud is de nieuwe streetstyle hype.

Zo draag je goudkleurige kleding

Dus haal je goudkleurige items maar tevoorschijn. Combineer een spijkerbroek met een goudkleurig topje, draag dat goudkleurige jurkje naar het strand of misschien wel naar je werk, met een blazer erover.

Goud laat zich heel gemakkelijk met andere kleuren combineren. Denk aan dit metallic met naturel tinten, met roze, met felle kleuren. Goud met zilver is ook enorm in zwang. Total gold looks zijn superhot. De enige combinatie die enige voorzichtigheid vergt, is goudgeel met zwart vanwege het bijeneffect.

Ben je niet van het goud aan je lijf, verdiep je dan eens in de goudkleurige modeaccessoires. Goud aan je voeten is hot. Met een paar goudkleurige sandaaltjes of slingbacks steel je de show. En anders kun je altijd nog aan een goudkleurige tas denken.

Op onze streetstyle foto’s zie je Jenny Walton in het goud bij de mannenshow van Prada in Milaan (juni 2023). Zij combineerde haar goudkleurige look met parelmoerachtige accessoires en rode nagels. Bekijk de foto’s maar eens en laat je inspireren.

Klik hier voor de streetstyle mode voor de heren op ADVERSUS

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Door

Charlotte

Charlotte Mesman is Fashion & Beauty Director van Trendystyle.nl. Ze werkte als model in Milaan, was advocaat en richtte Trendystyle op. Elk seizoen is ze bij de Fashion Weeks in Milaan en Parijs te vinden.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE