Trendystyle | Fashion | Trend alert. Hot: je haarkleur met je kleding matchen

Trend alert. Hot: je haarkleur met je kleding matchen

Party? Avondje stappen? Probeer eens je haarkleur met je kleding te matchen. We hebben een paar supercoole voorbeelden voor je.

Trend alert. Hot: je haarkleur met je kleding matchen
Trend alert. Hot: je haarkleur met je kleding matchen. Photo courtesy of Diesel

Je haarkleur matchen met je kleding is niet nieuw. Vooral sinds de opkomst van de pastelkleurige haarkleuren en vernieuwende tinten als grijs, blauw, rood, geel en groen is the sky the limit, om het zo maar even te zeggen. Tijdens de Milan Fashion Week zagen we supercoole combinaties van haarkleuren en outfits.

Trend alert. Hot: je haarkleur met je kleding matchen
Influencer met denim-haarkleur match. Foto Charlotte Mesman

Denim en haarkleuren

Zo zagen we op de catwalk van Diesel voor lente zomer 2023 niet alleen vernieuwende denim washes voorbijkomen maar zagen we de kleuren hiervan ook in de haren van de modellen terugkomen.

De franjes van het spijkertailleur komen als blauwe plukjes (franjes) terug in het donkere haar van het model dat het showde. Het verwassen denim blauw van het spijkerjack komt terug in de lokken van de mannequin die het droeg. Overigens zagen we deze match van haarkleuren en outfits niet alleen voor het spijkergoed, maar ook voor andere looks. Een mooi voorbeeld is de lange blauwe jurk waarvan het blauw dan weer in het haar opduikt.

Een supercool idee dat je met tijdelijke haarkleuren gemakkelijk kunt nadoen. Zoals altijd draait, alles weer om het idee.

Streetstyle mode

Trend alert. Hot: je haarkleur met je kleding matchen
Trend alert. Hot: je haarkleur met je kleding matchen. Foto Charlotte Mesman

De influencers pakten dit creatieve idee dan ook snel op en toen Diesel de volgende collectie (die voor winter 2023 2024) showde, spotten we rond de showlocatie – zoals te verwachten was – de match haarkleur/outfit, maar dan in een nog coolere versie. De influencer op onze streetstyle foto had de sandy jeans wash die we volgens de modetrends voor zomer 2023 veel gaan zien, op haar lange haren nagebootst. En met succes! Iets voor jou?

Klik hier voor modetrends voor de heren op ADVERSUS

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Door

Charlotte

Charlotte Mesman is Fashion & Beauty Director van Trendystyle.nl. Ze werkte als model in Milaan, was advocaat en richtte Trendystyle op. Elk seizoen is ze bij de Fashion Weeks in Milaan en Parijs te vinden.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE