Trendystyle | Beauty | Kapsel trends zomer 2023. Update je hair look met een zwarte strik

Kapsel trends zomer 2023. Update je hair look met een zwarte strik

Eén van de grootste kapsel trends voor zomer 2023 is de zwarte strik. We zagen we eerst in Parijs en toen ook in Milaan.

Kapsel trends zomer 2023
Kapsel trends zomer 2023. Zwarte strikken. Foto Charlotte Mesman

Tijdens de Paris Fashion Week in maart zagen we de zwarte strik al volop in de streetstyle mode opduiken. Vooral bij Chanel wemelde het van de zwarte strikken. Maar ook tijdens de Men’s Fashion Week in Milaan van afgelopen juni kwamen we ze volop tegen. Je kunt ze op allerlei manieren dragen.

Zwarte strikken

Kapsel trends zomer 2023
Kapsel trends zomer 2023. Zwarte strikken. Foto Charlotte Mesman

Heel geliefd is een hoge staart of een hoge vlecht met een grote zwarte strik. Dat kan een kant-en-klare strik in het fluweel zijn maar ook een breed zwart satijnen lint (misschien heeft je moeder er nog eentje in de naaidoos) dat je zelf strikt.

Heb je eenmaal een strik of lint bij de hand, dan is het verder heel eenvoudig. Breng je haar mooi glad naar achteren, het hoeft niet strak om je hoofd te liggen, en bind je het samen met een elastiekje. Daaromheen gaat de strik of het lint.

Kapsel trends zomer 2023
Kapsel trends zomer 2023. Zwarte strikken. Foto Charlotte Mesman

Veel influencers, zoals ook de influencer op onze streetstyle foto’s die we afgelopen juni tijdens de mannenshows in Milaan maakten, kiezen voor een hoge vlecht. Onderaan de vlechten worden de haarpunten op hun beurt bijeengehouden door een zwarte strik. Die is dan vaak wat kleiner van formaat.

Haarspelden met strik

Een andere, snelle manier om je hair look te updaten is met een haarspeld met daarop een zwarte strik. Ze zijn volop online te vinden en superhandig in het gebruik. Je klemt ze zo in je haar. In dit geval kan het heel leuk zijn om je voorste haarlokken naar achteren te brengen en die met de haarspeld of klem met strik achter op je hoofd vast te zetten.

Je krijgt dan een romantisch kapsel dat het bijvoorbeeld heel goed dat bij een lange zwarte jurk of een LBD. Of als vrouwelijke touch bij een stoer broekpak of een casual look met shorts en cowboy laarzen.

Want met zo’n zwarte strik in je haar kun je alle kanten op. Je kunt er een romantische look mee aandikken of het toevoegen als onverwacht detail in een stoere look. Bekijk de streetstyle foto’s maar eens en laat je inspireren.

P.S. Let ook even op de gouden oorringen! Ook dat is een super trend in de mode accessoires voor zomer 2023.

Klik hier voor de mode trends voor de heren op ADVERSUS

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Door

Charlotte

Charlotte Mesman is Fashion & Beauty Director van Trendystyle.nl. Ze werkte als model in Milaan, was advocaat en richtte Trendystyle op. Elk seizoen is ze bij de Fashion Weeks in Milaan en Parijs te vinden.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE