Trendystyle | Fashion | Streetstyle look: zwart volgens de modetrends voor zomer 2023

Streetstyle look: zwart volgens de modetrends voor zomer 2023

Zwart is een enorme comeback aan het maken. Draag deze zomer weer eens zwart. Doe ideeën op van deze streetstyle look.

Zwart trend zomer 2023 - Foto Charlotte Mesman
Zwart trend zomer 2023 – Foto Charlotte Mesman

Hoe het met jullie is, weet ik niet, maar ik heb de laatste tijd weer zin in zwart. Dat komt vast omdat zwart weer volop in de mode is. In de modetrends voor zomer 2023 is deze klassieke niet-kleur enorm goed vertegenwoordigd en ook als streetstyle look kom je hem weer veel tegen.

Niet dat zwart ooit uit de mode is geweest maar we hebben een heel kleurrijk decennium achter de rug. Nooit als tevoren hebben we zoveel kleur in de mode gezien. Zwart was daarmee een beetje naar de achtergrond gedrongen.

Toch valt er zoveel voor deze niet-kleur te zeggen. Zwart is oneindig stijlvol, nooit vulgair. Het staat iedereen, of je nu blond of donker bent. En bovendien kleedt zwart ook nog eens slank af.

Zwart wordt van oudsher met de winter geassocieerd maar is ook in de zomer een topper. Een zwart jurkje bij een zongekuste huid is een lust voor het oog. Maar ook een zwart broekpak kan in de zomer übercool zijn. Iets om snel mee aan de slag te gaan.

Streetstyle look: zwart broekpak

Zwart trend zomer 2023 - Foto Charlotte Mesman
Zwart trend zomer 2023 – Foto Charlotte Mesman

Op onze streetstyle foto’s zie je hoe je een zwarte broek met een zwarte blazer een up-to-date twist mee kunt geven. Een paar details doen het ‘m. Zo is een zwart broekpak met daaronder een witte crop top of een witte tanktop een heel geslaagde combinatie. Modern en minimalistisch.

Een andere detail dat deze look up-to-date maakt, is de zwarte baseball pet (zie ook Trendystyle.net). Het is hét hoofddeksel voor zomer 2023. De baseball pet wint het dit seizoen van de bucket hat.

Tot slot signaleren we je de zwarte pumps. Wellicht had jij bij deze look witte sneakers gehaald, en dat is helemaal goed, maar voor een nieuwe look (en een nieuw gevoel) draag je er zwarte pumps onder. Proberen! Bekijk de streetstyle foto’s maar eens en sla dan zelf aan het stylen.

Klik hier voor de modetrends voor de heren op ADVERSUS

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Door

Charlotte

Charlotte Mesman is Fashion & Beauty Director van Trendystyle.nl. Ze werkte als model in Milaan, was advocaat en richtte Trendystyle op. Elk seizoen is ze bij de Fashion Weeks in Milaan en Parijs te vinden.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE