Trendystyle | Fashion | Bloemen prints zijn een grote modetrend voor zomer 2023

Bloemen prints zijn een grote modetrend voor zomer 2023

Haal die bloemenprints maar weer tevoorschijn. Bloemenprints zijn een grote modetrend voor zomer 2023. Zet de bloempjes maar buiten!

Bloemen zomer 2023 - Foto Charlotte Mesman
Bloemen zomer 2023 – Foto Charlotte Mesman

Zeg het met bloemen. Deze slogan stamt uit 1917 maar is nog steeds van kracht. Bloemen blijven hun aantrekkingskracht behouden en zullen altijd in de mode te vinden zijn. Bloemen prints zijn dan ook een grote modetrend voor zomer 2023.

Bloemen zomer 2023 - Foto Charlotte Mesman
Bloemen zomer 2023 – Foto Charlotte Mesman

Bloemen prints

Overigens is de ene bloemen print de andere nog niet. Bij de modeshow van Zimmermann in Parijs voerden lieflijke blommenfantasieën de boventoon. Meer dan prints waren het schilderijen. De bloemen bestonden niet uit herhalingen van steeds dezelfde tekening zoals dat vaak het geval is, en het waren geen millefleurs patronen maar kunstige en fleurige composities die zich over de stof uitspreidden.

Bloemen zomer 2023 - Foto Charlotte Mesman
Bloemen zomer 2023 – Foto Charlotte Mesman

Qua lengtes kwamen we van alles tegen – van kort tot lang – maar de jurkjes tot net boven de knie met bloemenfantasie waren superchic en heel geschikt voor zomerse feestelijke gelegenheden.

Je draagt ze met goudkleurige accessoires – een smal riempje, een goudkleurige tas, goudkleurige platte of hoge sandalen –. Als je wilt, kun je losjes een blazer over je schouders hangen. Je kunt het zo chic maken als je zelf wilt. Bij dit soort looks staat een hoge paardenstaart of een opsteekkapsel heel mooi.

Bloemen zomer 2023 - Foto Charlotte Mesman
Bloemen zomer 2023 – Foto Charlotte Mesman

Voor een wat meer bohémien gevoel ga je voor leerkleurige accessoires en laat je je haar loshangen. Eigenlijk kun je met dit soort jurkjes alle kanten op. Met een groot leren jack erover een paar stoere (cowboy)boots eronder worden ze zelfs stoer. Bekijk onze streetstyle foto’s maar eens en update jouw modelook voor zomer 2023 met bloemen!

Klik hier voor modetrends voor de heren op ADVERSUS     

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Door

Charlotte

Charlotte Mesman is Fashion & Beauty Director van Trendystyle.nl. Ze werkte als model in Milaan, was advocaat en richtte Trendystyle op. Elk seizoen is ze bij de Fashion Weeks in Milaan en Parijs te vinden.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE