Trendystyle | Fashion | Black in back. Zwart is de ultieme modekleur voor 2023

Black in back. Zwart is de ultieme modekleur voor 2023

Zwart is de ultieme modekleuren voor 2023. Je kunt er verschillende uitgesproken looks en stijlen mee creëren.

Zwart is de ultieme modekleur voor 2023
Black in back. Zwart is de ultieme modekleur voor 2023. Foto Charlotte Mesman

De modekleuren van de afgelopen jaren waren vrolijk, uitbundig, blij. Het was een grote kleurenexplosie, een kleurenfeest, of het nu zomer of winter was. In 2023 blijven we zeker nog kleur dragen – Viva Magenta is officieel dé kleur van het jaar – maar vraag je het ons ons vooral ook zwart de ultieme modekleur voor 2023.

Oké, zwart mag dan geen kleur genoemd worden, maar afgezien van dat gaan we dus weer volop in het zwart. Het fijne van zwart is dat je er alle kanten mee op kunt. Het is een uiterst chique kleur waarmee het niet mis kan gaan, die slank afkleedt en zich leent voor verschillende stijlen.

Total black looks

Zwart is de ultieme modekleur voor 2023
Black in back. Zwart is de ultieme modekleur voor 2023. Foto Charlotte Mesman

Monochrome looks zijn tegenwoordig helemaal hot, en dat geldt ook voor zwart. Outfits waarin je je van top tot teen helemaal in het zwart kleedt, zijn weer helemaal terug in beeld. Dat is super want je kunt van hartelust combineren. We hebben allemaal wel (heel wat) zwarte items in de kast.

Voor wat extra beweging in je look speel je met verschillende texturen en natuurlijk is vormgeving in een total black look ontzettend belangrijk. Creëer interessante silhouetten.

Bikercore

Zwart is de ultieme modekleur voor 2023
Black in back. Zwart is de ultieme modekleur voor 2023. Foto Charlotte Mesman

Ben je een stoer type dan kun je aan de slag met bikercore, een stijl die weer helemaal terug in beeld is. Denk hierbij aan stoere motorjacks, motorlaarzen, leren broeken. Alles rigoureus in het zwart natuurlijk.

Zwart fluweel

Modetrends total black 2023
Black in back. Zwart is de ultieme modekleur voor 2023. Foto Charlotte Mesman

Fluweel is dit seizoen ontzettend gewild. Zwartfluwelen jurken zijn fantastisch voor een party, een feestje, een dineetje. Maar ook zwartfluwelen broekpakken doen het deze winter goed. Bijkomend voordeel: het is nog lekker warm ook.

Gotisch à la Wednesday Addams

Een andere stijl waar we momenteel niet omheen kunnen, is gotisch, en dat hebben we vooral aan Wednesday Addams, uit de Netflix-serie ‘Wednesday’ te danken. In deze stijl mag je aan je total black look wat witte elementen verwerken. Denk hierbij aan zwarte jurkjes (met retro twist) met witte kragen en/of manchetten, of retro rokken met een gesteven witte blouse plus zwart dasje. Klik hier om meer over deze stijl te lezen.

Met zwart kun je in 2023 dus alle kanten op en je kunt er heel spannende, uitgesproken looks mee creëren.

Klik hier voor de modetrends voor de heren

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Door

Charlotte

Charlotte Mesman is Fashion & Beauty Director van Trendystyle.nl. Ze werkte als model in Milaan, was advocaat en richtte Trendystyle op. Elk seizoen is ze bij de Fashion Weeks in Milaan en Parijs te vinden.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE