Trendystyle | Lifestyle | Welk huisdier gaat jou gelukkig maken?

Welk huisdier gaat jou gelukkig maken?

Huisdieren maken gelukkig. Maar niet in ieders leven past een hond of poes. Misschien is er een ander dier dat je blij kan maken.

Welk huisdier gaat jou gelukkig maken?
Welk huisdier gaat jou gelukkig maken?

Huisdieren maken gelukkig en blij. Daar zijn heel veel redenen voor. Huisdieren bieden gezelschap en onvoorwaardelijke liefde, de interactie met dieren verlaagt de cortisolspiegel, een stressgerelateerd hormoon, en de bloeddruk. Ze kunnen ook je stemming verbeteren, geven je iets om voor te zorgen en houden je actief.

Hond of poes?

Als het op huisdieren aankomt, denken we al snel aan een hond of een poes, maar er zijn veel meer mogelijkheden die ons dichterbij de wonderbaarlijke dierenwereld brengen. Wat een huisdier voor je kan betekenen, hangt van jou zelf en het type huisdier af.

Een huisdier kan je leven ingrijpend veranderen. Een hond bijvoorbeeld vraagt om vergaande aanpassing van je dagelijkse gewoonten. Voordat je een huisdier neemt, is het goed om te weten waar je aan begint. Het kan heel goed zijn dat een hond of een kat niet bij jouw levensstijl passen en je persoonlijkheid passen.

Reptiel?

Houd je van rust en stilte dan zou je heel veel plezier aan een reptiel kunnen beleven. Reptielen zullen je ’s morgens niet wakker maken met harige poten of luide geluiden, ze vragen om weinig onderhoud en beperken je niet in je vrijheid, je hoeft er niet voor thuis te blijven. Een terrarium met een reptiel is fascinerend en voegt een extra dimensie aan je leven en je leefomgeving toe. Op hun manier houden reptielen je gezelschap.

Misschien zelfs kippen?

Heb je een stukje tuin en houd je ervan daarin met dieren bezig te zijn, dan zou je aan kippen kunnen denken. Kippen zijn lieve en intelligente dieren en als je ze van kleins af aan dagelijks verzorgt, kun je er echt een band mee opbouwen. Vergeleken met honden of katten hebben ze minder aandacht en verzorging nodig. En het is natuurlijk wel heel romantisch om eieren van je eigen kippen te hebben.

Lief zijn voor je dierenvriend

Wel is het goed voor ogen te houden dat elke dierenvriend zijn eigen behoeften en voorkeuren heeft. Als je op zoek gaat naar een kippenhok voor je kippen, zorg er dan voor dat het ruim genoeg is voor je kippen om erin te kunnen scharrelen, dat er frisse lucht en zonlicht in kan komen, en dat je kippen er veilig zijn zodat je ’s nachts met een gerust hart kunt slapen.

Hetzelfde geldt voor de leefomgeving van een reptiel. Een terrarium moet de juiste maat hebben, maar ook de juiste temperatuurregeling, luchtvochtigheid en verlichting.

Weet je niet goed waar je moet beginnen, loop dan eens een dierenspeciaalzaak binnen en laat je informeren. Want dierenvrienden mogen dan blij en gelukkig maken, je wilt natuurlijk ook dat jouw vriend op zijn beurt gelukkig bij jou is!

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.nl, het lifestyle magazine voor trendy vrouwen.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE