Trendystyle | Beauty | Ga voor volle lippen met deze nineties liptrends voor 2023

Ga voor volle lippen met deze nineties liptrends voor 2023

Wil jij ook graag vollere lippen zoals dat nu de trend is? Probeer dan deze nineties liptrends voor 2023. Succes gegarandeerd!

Liptrends voor 2023
Liptrends voor 2023. Chiara Ferragni tijdens de Paris Fashion Week. Foto Charlotte Mesman

De jaren ’90 blijven ons achtervolgen. Het zag er even naar uit dat de hype die nu een paar seizoenen geleden begon, zou overwaaien maar ook voor lente zomer 2023 is het weer één en al nineties geblazen. Niet alleen in de mode en haartrends maar ook in de make-up trends.

Eén van de grootste nineties liptrends is lippotlood. Sinds Y2K in beeld is, gebruiken we weer lippotlood. En dat is meer dan welkom omdat deze trend heel goed samengaat met een andere trend: volle lippen.

Liptrends voor 2023
Liptrends voor 2023. Chiara Ferragni tijdens de Paris Fashion Week. Foto Charlotte Mesman

Volle lippen

Misschien heb je de voorliefde voor volle lippen nooit als een trend gezien. Maar geloof ons dat het ook dat een trend is. Niet alleen de lippenstiftkleuren en de manier waarop we onze lippen contouren zijn trendgevoelig. Ook de vorm die we aan ons lippen geven, verandert door de tijden heen.

Er waren momenten waarop we onze lippen kleiner, minder breed, maakten. Er waren momenten waarop we ze hartvormig opmaakten door de Cupidoboog sterk aan te zetten. Er waren momenten waarop we voor wat rechtere vormen gingen. Anno 2023 is het moment van de volle lippen. Ga maar eens na hoeveel mensen in je omgeving fillers hebben laten zetten!

En dat is nog maar het topje van de ijsberg want er valt nog veel meer aan je lippen te knutselen. Zo kun je je bovenlip bijvoorbeeld nog voller laten lijken door met een chirurgische ingreep het stukje tussen je lippen en neus (filtrum) te laten inkorten (lip lift). Je bovenlip krult hierdoor naar boven, showt meer rood en lijkt aanmerkelijk voller.

Lippotlood en overlining

Maar je hoeft echt niet per se je lippen – zoals dat heet – te laten opblazen of je filtrum te laten inkorten om met de volle-liptrend voor 2023 mee te doen. Met een of twee liptrends uit de nineties kom je al een heel eind: lippotlood en overlining.

Gebruikten we het lippotlood de afgelopen jaren vooral om scherpe contouren te trekken en uitlopen van lippenstift te voorkomen, tegenwoordig mag je een afwijkende kleur zoals bruin gebruiken (yep, zoals in de nineties) en mag je er best zichtbaar mee over de natuurlijke contouren van je eigen mond heengaan. Het is helemaal niet erg als te zien is dat je er een paar millimeter bij gesmokkeld hebt.

Dat zagen we ook tijdens de afgelopen Paris Fashion Week waar we de Italiaanse influencer Chiara Ferragni spotten met een mond waarop de liptrends ‘(bruin) lippotlood’ en ‘overlining’ duidelijk waren losgelaten.

Nog een liptrend voor 2023: lipgloss

Wil je er nog een derde trucje op loslaten dan is er nog een liptrend, wederom uit de nineties, die goed voor je kan werken. Dat is lipgloss. Alles wat mat is, wordt platter; alles wat glanst, krijgt meer volume. Dus streef je naar volle(re) lippen, ga dan voor de combi: lippotlood, overlining en gloss. Lang leve de nineties!

Klik hier voor beauty tips voor de heren

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Door

Charlotte

Charlotte Mesman is Fashion & Beauty Director van Trendystyle.nl. Ze werkte als model in Milaan, was advocaat en richtte Trendystyle op. Elk seizoen is ze bij de Fashion Weeks in Milaan en Parijs te vinden.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE