Trendystyle | Fashion | Streetstyle look van de dag. Zo ben je cool in spijkerbroek

Streetstyle look van de dag. Zo ben je cool in spijkerbroek

Een leren jack, een spijkerbroek en een paar enkellaarzen. Zo ben je cool. Laat je inspireren door onze streetstyle look van de dag.

Streetstyle mode voorjaar 2023. Look van de dag
Streetstyle mode voorjaar 2023. Look van de dag. Foto ADVERSUS

Eigenlijk heb je niet veel nodig om je ‘cool’ te kleden. Dat bewijst het fashion model Maja Zimnoch bij de modeshow van Iceberg. Daar zagen we het Poolse model off-duty na de show in een supercoole casual look. Die bestond uit goed gekozen basics en een paar unieke modeaccessoires.

Streetstyle mode voorjaar 2023. Look van de dag
Streetstyle mode voorjaar 2023. Look van de dag. Foto Charlotte Mesman

Cool in spijkerbroek

Hoe alledaags een spijkerbroek ook is, het is en blijft een geweldige basis voor een supercoole look. Wil je je look een extra twist mee geven, kijk dan eens uit naar een spijkerbroek met een net iets anders model dan je gewoonlijk draagt. Een model dat iets te zeggen heeft, iets unieks heeft. Het hoeft er niet dik op te liggen, het verschil mag ook heel geraffineerd zijn. Maar ga voor iets bijzonders.

Leren jacks

Leren jacks zijn – nu bikercore weer helemaal een hit is – weer enorm trending. Vintage is het sleutelwoord. Of je nu voor een nieuw (nep)leren jack met vintage look gaat, of voor een ‘echt’ vintage exemplaar dat je bij de tweedehandswinkel of op internet op de kop tikt, ook hier gaat het erom om iets aparts te scoren. Zie het leren jack van Maja op onze streetstyle foto’s.

Platte enkellaarzen

Stijl zit ‘m in kleine details, in opvallende combinaties, in een schijnbare nonchalance. De ongewoon hoge schacht van Maja’s laarzen maakt ze bijzonder, maar ook de manier waarop ze ze draagt: over haar spijkerbroek. Proberen!

Mode accessoires

Streetstyle mode voorjaar 2023. Look van de dag
Streetstyle mode voorjaar 2023. Look van de dag. Foto Charlotte Mesman

Tot slot maak je zo’n look die casual maar toch uniek is af met een paar ongewone, persoonlijke mode accessoires. Dus geen (standaard) modieuze tas van een of ander duur modemerk (ook geen limited edition) en ook geen tas uit de collectie van een grote modeketen maar mode accessoires die de mensen om je heen twee keer doen kijken. Is dat een poppetje in een doosje? Is dat een buideltas met zwarte pailletten? Waar heb je zoiets in hemelsnaam op de kop getikt? Als je dit soort reacties met je mode accessoires teweegbrengt, dan heb je een schot in de roos. Met dit soort unieke, persoonlijke items geef je je look die coole touch mee.

Mixie cut

Oké, laten we eerlijk zijn. Maja’s kapsel helpt ook een heleboel. Het is een zogenaamde mixie cut: een pixie met een mullet, of in ieder geval wat langer haar in de nek, en een korte pony. Een idee voor jou?

Klik hier voor streetstyle looks voor de heren op ADVERSUS

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Door

Charlotte

Charlotte Mesman is Fashion & Beauty Director van Trendystyle.nl. Ze werkte als model in Milaan, was advocaat en richtte Trendystyle op. Elk seizoen is ze bij de Fashion Weeks in Milaan en Parijs te vinden.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE